Freddy Cappon

Als autodidact woont en werkt Freddy Cappon in Nieuwpoort. Voor hem was na het het schilderen het beeldhouwen een volgende stap. Beeldende kunst geeft hem een enorme vervolmaking om de eenheid en di gevoelens weer te kunnen geven. Het is een uitdaging. Het bedenken van zijn monumentale werken overstijgt alles.

Hij werkt met verschillende materialen beton, arduin, marmer, metaal,...Zijn unieke rnethode: het sculpteren met metaal, koudĀ  bewerken, lassen, vervormen, slijpen , tot het beoogd resultaat. Met de minst mogelijke machines worden de kunstwerken gecreëerd, hij moet voeling hebben met materialen.

Zijn werk brengt iets teweeg, bewondering, ontroering, woede, blijheid of triestheid. Zijn kunst is geen herschepping van de werkelijkheid, wel een interpretate ervan. Het is zichbaar gemaakte liefde.

Gebeurtenissen uit het verleden en heden, zijn voor hem een bron van inspiratie. Zijn visie: dat voorwerpen zijn wat wij niet zijn en ook niet kunnen worden, wat we ook zouden proberen. Wij maken dingen om de grenzen van ons eigen wezen te bepalen. Voorwerpen zijn de grenslijnen die we zo hard nodig hebben. Ze laten ons zien waar we eindigen.

E-mail freddy.cappon@gmail.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.