Ghilain Vermeersch

Zijn passie voor fotografie ontdekte hij pas laat. Hij begon te experimenteren met de hipstamatic-app op zijn iPhone en stuurde die foto's in voor de wedstrijd The First Big Belgium Phoneography Exhibition (org. A&Gallery Gent) (2011). De jury selecteerde meteen drie van zijn foto's. De reacties waren enthousiast, en zo ontstond de drang om zijn werk ook met de buitenwereld te delen. In mei 2014 stelde hij zijn foto's tentoon bij de Familie Jansen in Oostende. De beelden stralen een zekere eenzaamheid uit, maar ook rust. Er is de voortdurende zoektocht naar lijnen, naar symmetrie.

De fotograaf speelt graag met contrasten, in zwart en wit maar soms ook in pastelkleuren. De toon is de ene keer donker en mysterieus in een oude steenfabriek, de andere keer puur en zacht, zoals de blonde bezoekster in het museum.

Hij gaat vaak met zijn camera op stap en registreert voortdurend: voorbijgangers, strandcabines, de zee. "Gewone" beelden die door zijn lens plots een heel nieuwe betekenis krijgen.

Opleiding:
De Avondschool Oostende 2012
2014 Stedelijk Academie voor Schone Kunsten DKO te Brugge v.a. 2014

E-mail ghilain1@me.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.