Irène Philips

Irène Philips geboren in 1964 te Watermaal-Bosvoorde leeft en werkt tussen Tervuren, Moeskroen waar ze les geeft aan de Academie van Schone Kunsten en Oostende.

Haar twee- en drie dimensionele werken, van het minimale tot het monumentale, worden bevolkt door man- en vrouwfiguren.  Zij vertalen op een poëtische wijze zowel zachte, intieme, meditatieve gebeurtenissen als harde episodes uit het leven. Deze personages zijn acteurs die verschillende rollen spelen geïnspireerd op onze kwetsbare en tegenstrijdige maatschappij.

De thema’s die regelmatig aan bod komen in haar werk zijn: de hedendaagse evolutie van de man / vrouw relatie, de relatie mens / natuur, de overbevolking, het geloof,…

In 2012 begint ze met haar figuren het ontwerp voor een alfabet.

Zij illustreerde oa. ‘Holoversum’ van Claude van de Berge verschenen bij Uitgeverij P uit Leuven in 2007 en ‘Sérénade’ van André Doms bij uitgeverij L’herbe qui tremble uit Parijs in 2013. Jacqueline Guisset schreef een boek over haar werk uitgegeven bij L'herbe qui tremble in 2012. Begin 2014 verscheen het boek het 'Philips Human Alphabet' bij Medusa Publishing te Tervuren.

Beelden en schilderijen van Irène Philips zijn permanent te zien in Galerie Theobalds Boothuisje in de Vlaanderenstraat 17 te Oostende.

Met vzw MedusaArts ontwikkelt zij in samenwerking met andere kunstenaars in deze prachtige architecturale omgeving (geklasseerd Art Nouveau pand) multidisciplinaire projekten en thematentoonstellingen. Themaexpo’s waarin kunstenaars-dichters doorlopend plastisch en literair met onderzoek bezig zijn.

Tentoonstellingen

Galerie Theobalds Boothuisje
Beelden en schilderijen en een 'Open Atelier' van I. Philips zijn permanent te zien in: Galerie Theobalds Boothuisje in de Vlaanderenstraat 17 te Oostende.

Open op zaterdag, zondag en feestdagen van 15u tot 18u of op afspraak.

E-mail medusaarts@telenet.be
Website www.medusaarts.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.