Laat je fiets markeren!

Registratie/aanvraag fietsmarkering

Het markeren van fietsen heeft als grootste voordeel dat een teruggevonden fiets sneller kan worden gelinkt aan de rechtmatige eigenaar. Ter illustratie: in 2020 werden er door de gemeenschapswachten 1233 fietsen opgehaald. Daarvan waren er slechts 152 gemarkeerd en konden slechts 56 fietsen terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar. Zijn de aangetroffen fietsen gemarkeerd, dan is de kans veel groter dat ze worden terugbezorgd. Zo werden vorig jaar 94% van de gevonden gemarkeerde fietsen terugbezorgd. We raden iedereen dan ook aan om zijn of haar fiets te markeren.

Laat je fiets markeren

Voor het markeren van fietsen werken de Gemeenschapswachten enkel nog op afspraak. Ook voor een markeersessie in je bedrijf of organisatie kan je een afspraak maken.

Lokale fietshandelaars doen mee!

Daarnaast springen ook de fietshandelaars op de kar. Zij worden door de Stad voorzien van een labelmachine. Hierdoor krijgt de burger de mogelijkheid om een nieuwe of herstelde fiets onmiddellijk te laten labelen. Ga daarvoor langs bij je lokale fietshandelaar.

Vraag een label digitaal aan

Ten derde is er vanaf nu ook de mogelijkheid om een label digitaal aan te vragen meteen via ons digitaal loket. Het label wordt vervolgens toegestuurd via de post, je kan het dan zelf op je fiets plakken.

Registratie/aanvraag fietsmarkering


Quick links

Databank gevonden fietsen: Bikebank

Databank gevonden fietsen: Facebook

Fiets gestolen? Doe de aangifte digitaal

Meld een aangetroffen fiets

  • gegraveerde fiets.jpg