Laatste info betreffende heropstart DKO

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) worden verlengd, maar in zekere mate versoepeld. We kregen van de Minister van Onderwijs en van het Departement Onderwijs groen licht om onze lessen terug op te starten, weliswaar op beperkte schaal.

Het spreekt vanzelf dat we bij de heropstart van de Kunstacademie aan Zee alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen willen naleven. De gezondheid en de veiligheid van leerlingen én leerkrachten staat voorop.

De heropstart zal in ieder geval gefaseerd gebeuren. Vanaf maandag 25 mei krijgen we de mogelijkheid om een aantal leerlingen terug op school te ontvangen, dit enkel en alleen voor één-op-één-onderwijs. In eerste instantie concentreren we ons op de leerlingen die willen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs.

Vanaf 8 juni volgt een eventuele uitbreiding naar een beperkte groep leerlingen die naar school kan komen voor één-op-één-onderwijs.

Ondertussen blijft afstandsleren de norm en blijven leerkrachten en leerlingen digitaal in verbinding staan.

De plannen voor een concrete heropstart worden momenteel bestudeerd. Alle leerlingen die in aanmerking komen om in één van de verschillende fasen naar school te komen, zullen we de komende dagen en weken zelf contacteren.

Ondertussen blijven we beperkt telefonisch bereikbaar en ook via mail kunt u steeds bij ons terecht met vragen.

Hou het ondertussen veilig.

Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020 11.45 u.