Leningen renovatie appartementsgebouw

Via Energiehuis Oostende kan je geld lenen bij de Vlaamse overheid voor werken aan je appartement of de gemeenschappelijke delen van jullie appartementsgebouw.

Voor werken aan de privatieve delen kan je als private eigenaar de Mijn VerbouwLening aanvragen. Deze lening bedraagt max. 60.000 euro*. Deze die je aan te vragen via Mijn VerbouwLoket.

Voor werken aan de gemene delen, zijn er meerdere leenmogelijkheden:

Heeft je gebouw een Vereniging van Mede-eigenaars (VME)?

Dan kan de VME een Mijn VerbouwLening voor VME's aanvragen. Deze lening bedraagt 60.000 euro* vermeerderd met 25.000 euro* per wooneenheid in het gebouw die mee instapt in de Mijn VerbouwLening voor VME's.

Contacteer Energiehuis Oostende voor jullie aanvraag.

Woon je in een appartementsgebouw zonder VME? Of woon je in een gebouw met een VME, maar sluit je VME geen lening af voor werken aan de gemene delen?

Dan kan je als mede-eigenaar zelf een persoonlijke Mijn VerbouwLening afsluiten voor jouw aandeel in de werken aan de gemene delen. Let wel op, je kan als mede-eigenaar maximaal 60.000 euro* lenen voor werken aan de privatieve en gemene delen samen.

Deze die je aan te vragen via Mijn VerbouwLoket.

* opgepast: geld lenen, kost ook geld.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.