De Lichtjes van Oostende: inschrijven vanaf 19 november!

Ook dit jaar organiseren de ontmoetingscentra een uitstap en ontdekken de deelnemers samen een verlicht Oostende. Vanuit elk ontmoetingscentrum vertrekt een verwarmd treintje. Inschrijven kan vanaf maandag 19 november in alle ontmoetingscentra.

De winter in Oostende start op 30 november. Vanaf dan baadt onze stad in het licht. Oostende doet elk jaar inspanningen om prachtige kerstverlichting aan te brengen over de hele stad.

De ijspiste in het Leopoldpark zal  jong en oud entertainen. Die vormt opnieuw het centraal punt binnen een kleurrijk verlicht Leopoldpark. In het centrum zijn niet enkel de winkelstraten verlicht, ook de Sint-Petrus- en -Pauluskerk kleurt en glinstert.  Kursaal Oostende, de watertoren, de 3 Gapers, de Bibliotheek, … het zijn lichtpunten in onze stad en ze worden via een verlicht parcours met elkaar verbonden. Ook in de wijken zijn kleur en licht volop aanwezig. De absolute blikvanger van onze kerstversiering is de lichttunnel in de Adolf Buylstraat. In die winkelstraat wordt in de maand december een lichtshow op muziek vertoond.

Mensen verbinden

Het is de bedoeling om mensen te verbinden en samen de kerstperiode door te brengen. Dat kan onder meer door de inzet van de ontmoetingscentra waar diverse activiteiten rond het kerstgebeuren plaatsvinden. Zo is er de traditionele kerstmaaltijd in alle ontmoetingscentra op woensdag 19 december.

Er is echter nog veel meer. Op diverse middagen worden kerstactiviteiten georganiseerd zoals muziek (kerstliederen zingen), filmvertoningen of kerstmarkten.

Ook dit jaar organiseren de ontmoetingscentra een uitstap en ontdekken de deelnemers samen een verlicht Oostende. Vanuit elk ontmoetingscentrum vertrekt een verwarmd treintje voor een gezamenlijke rondleiding langs de kerstverlichting in Oostende. Het treintje stopt uiteraard ook aan de ijspiste zodat iedereen kan genieten van een versnapering en van de lichtshow.

Programma
 • 16.30 uur: verzamelen aan het OC
 • 17.00 uur: vertrek met het treintje
  Onderweg zijn er verschillende tussenstops met tijd voor een drankje en soep, een bezoekje aan de ijspiste en als hoogtepunt de lichtshow in de Adolf Buylstraat.
 • 20.30 uur: aankomst in het OC
Data
 • Vrijdag 7 december: OC De Ballon
 • Maandag 10 december: OC De Blomme
 • Woensdag 12 december: OC Ter Yde
 • Vrijdag 14 december: OC Schaperye
 • Maandag 17 december: OC De Boeie
 • Dinsdag 18 december: OC Oud Hospitaal en De 3 Gapers
 • Donderdag 20 december: OC ‘t Viooltje
 • Vrijdag 21 december:  OC ’t Kasteeltje
 • Donderdag: 27 december: OC De Schelpe
Praktisch

Breng je kerstmuts mee! De uitstap is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en  kan in een ontmoetingscentrum in je buurt vanaf maandag 19 november. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Opgelet! Als het sneeuwt of vriest, zal de activiteit niet kunnen doorgaan. In dat geval word je verwittigd door de ontmoetingscentra.

Gepubliceerd op maandag 19 november 2018 9.37 u.