Lichtopstelling Lijnbaanstraat

Sinds kort tref je in de Lijnbaanstraat een proeflichtopstelling aan. Uit een participatietraject gaf de buurt aan dat de huidige verlichting er onvoldoende is. Dit vormt de eerste stap in de totale vernieuwing van de Lijnbaanstraat.

Eind 2019 zette de Stad een participatietraject op in de Lijnbaanstraat. In een pop-upcontainer konden de bewoners en gebruikers van de Lijnbaanstraat suggesties doen en de simulaties bekijken.

Uit het participatieproject kwam een belangrijke suggestie uit de bus: de verlichting onder de koepels en de toegangen. Momenteel worden deze verlicht door één lichtbron eventueel in combinatie met het licht van ondernemingen in de buurt.

De Stad ging hiermee aan de slag en gaf opdracht aan lichtatelier Jeol om een lichtontwerp te maken. Nutmaatschappij Fluvius zal dit ontwerp realiseren. De koepels en toegangen zullen door de heraanleg van het openbaar domein en het bijzondere lichtontwerp een mooie verbinding vormen tussen verschillende straten. De verlichting wordt sterker zodat bewoners zich veiliger zullen voelen.

Sinds kort bevinden er zich proefopstellingen in twee doorgangen: Ooststraat/Christinastraat en Paulstraat/Lijnbaanstraat. Deze opstellingen zitten niet vast op de gevel, maar worden gemonteerd op houten planken om schade aan gebouwen te vermijden. Bovendien krijgen bezoekers zo een idee hoe de verlichting er zal uitzien.

Hieronder vind je een simulatie van de lichtopstelling. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.