Poëzie- en Letterenfestival Liefde tussen de Lijnen meert weer aan in Oostende

Op 9 en 10 februari strandt het poëzie- en letterenfestival 'Liefde tussen de Lijnen' weer in Oostende. In het weekend voor Valentijn brengen dichters en auteurs op verschillende locaties eigen werk en verrassen ze je met intieme poëzie.

Overzicht programma

Let Love Rule

Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van spoken word & muziek. De zevende editie van dit mini-festival staat opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangens. 

Praktisch

KAAP/Vrijstaat O. 

Vrijdag 8 februari om 20.00 uur

Tickets in VVK 10 euro en ADD 12 euro via www.KAAP.be 

Liefde tussen de Lijnen 

Op 9 en 10 februari meert het poëzie- en letterenfestival ‘Liefde tussen de Lijnen’ weer aan in Oostende. In het weekend voor Valentijn brengen dichters en auteurs op verschillende locaties eigen werk en verrassen ze je met intieme poëzie. Met een programma op zaterdagmiddag en zondagochtend laat de dienst Cultuur de liefde in haar al facetten opflakkeren op bijzondere plekken in de stad.

Letterenpromenade 

Zin om Oostende op een volledig andere manier te ontdekken en te belanden op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest? Hou je er bovendien van om te verdwalen in inspirerende verhalen? Dan is de ‘Letterenpromenade’ zeker iets voor jou! Beleef de confrontatie van poëzie op vijf verrassende locaties.

Op vijf unieke locaties in de Oud Hospitaalwijk brengen vijf schrijvers enkele gedichten of een stukje proza dat gebaseerd is op het boek ‘Kamer in Oostende’ van schrijver Koen Peeters en schilder Koen Broucke. Onder begeleiding van een letterengids ga je samen met een select gezelschap van maximum 30 deelnemers op een Letterenpromenade en trek je samen als nomaden van plek naar plek. Een korte wandeling brengt je naar telkens naar een sfeervolle plek waar een mooi stukje letterkunst jou volledig tot rust brengt.

Benieuwd naar de sprekers? 

Praktisch

Zaterdag 9 februari verzamelen vanaf 13.30 uur, wandeling start om 14.00 uur 

Startpunt: Kunstencampus aan Zee (Ieperstraat 35)

Tickets: 8,00 euro (inclusief 1,00 euro reservatiekost) en UiTPAS Kansentarief 2,40 euro  via het UiTloket (Cultuurcentrum De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A) of Toerisme Oostende (Monacoplein 2) of bestel je tickets online

Doe je voordeel met UiTPAS: koop één ticket en krijg een tweede gratis in ruil voor 10 punten. 

Het boek 'Kamer in Oostende' kan bij deelname aan de Letterenpromenade verkregen worden aan 15 euro of in ruil voor 20 UiTPAS-punten.

Tickets te verkrijgen tot en met 8 februari 2019 om 17.30 uur of de dag zelf aan de deur. (indien voorradig)

Bibdate XL 

Het concept is eenvoudig. Breng je favoriete boek(en) mee een praat erover in korte tête-à-tête-gesprekjes met steeds wisselende partners. 

Praktisch

Zaterdag 9 februari om 18.00 uur

Bibliotheek, Wellingtonstraat 17

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht via bibliotheek@oostende.be of 059 29 51 51

Klik hier voor meer info 

Touché 

In het Radio 1 programma Touché verwelkomt Friedl’ Lesage elke zondag een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven. Op zondag 10 februari gaat Friedl’ in gesprek met de eeuwig-jonge auteur, beeldend kunstenares maar ook Oostende-liefhebster Charlotte Mutsaers. Haar rijk gevuld leven als schrijfster (Rachels Rokje, Zeepijn, Kersenbloed, Koetsier Herfs, Hansaplast (Das Mag)…), haar werk als kunstenares en haar boeiend leven maken van Charlotte de geschikte gesprekspartner.

Grijp je kans om deze uitzending van Touché live mee te maken. Het publiek trakteren we na de uitzending op een drankje.

Praktisch

Zondag 10 februari 2019 van 11.00 tot 13.00 uur in CC De Grote Post, zaal Kleine Post (Hendrik Serruyslaan 18A)

Gratis maar vooraf inschrijven verplicht

Schrijf je hier in!

Gepubliceerd op vrijdag 21 december 2018 10.50 u.