ZATERDAG 10 FEB - 20.00 uur

ZATERDAG 10 FEB - 20.00 uur

Tijdens de eerste statie van het drieluik wordt het ingewikkeld, maar ook best spannend.
Wie vragen we op het podium en waarom?

Bij Oscar van den Boogaard krioelt het, zowel in zijn romans als in zijn eigen biografie, van de gebeurtenissen die vertrekken van en terugkeren naar de (niet altijd beantwoorde) liefde. Dat was al zo bij zijn doorbraakroman De heerlijkheid van Julia en komt terug in vele andere titels. In zijn recente familietriptiek, van het epos Kindsoldaat tot de zelfintrospectieve roman In de naam van de zoon krijgt het familiegeheim - de ik-persoon is een buitenechtelijk kind van prins Bernhard - mythische proporties. Steeds weer met diezelfde zinnelijke penvoering.

Delphine Lecompte slaat en zalft. Dat doet ze al sedert haar poëziedebuut De dieren in mij (bekroond met de C. Buddingh'-prijs in 2010). Daarop volgden verschillende fascinerende bundels bevolkt door personages zoals ‘de bedeesde zeepzieder’. Haar leven zoals het is, is alvast niet minder kleurrijk: ‘de voormalige vrachtwagenchauffeur’ en ‘de oude kruisboogschutter’ dingen er naar haar gunsten. Voeg daar haar hilarische columns in Humo en haar legendarische (gewonnen!) optredens in De (Aller)Slimste Mens ter Wereld bij en met al deze troeven kan ze zo haar eigen partij beginnen. Je bent ervoor of ervoor. Meestal toch.

Het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen. Hardop gelachen, ook ontroerd geweest.’ (Lize Spit). ‘Een veelbelovende literaire aankondiging: hier is Sofie Lakmaker. Wen er maar aan.’ (De Standaard). Dat de eerste druk van het succesdebuut De geschiedenis van mijn seksualiteit nog niet onder de naam Tobi Lakmaker verscheen, zegt veel. Deze auteur slaagt erin om de zoektocht van een jong volwassen leven op een even hilarische als niets ontziende wijze in de pen te vatten. In sneltreinvaart razen de personages voorbij, raken elkaar aan - de een al meer passant dan de ander - in wat dan de school van het leven heet. De ik-persoon valt een beetje voor mannen, maar vooral voor vrouwen, heeft over alles een ongezouten mening, zoekt, observeert en poneert. Bijvoorbeeld over Muriël de roodharige bijlesdocente met de lange benen, of over de voetballer Frenkie de Jong.

Het duo Tijmen Govaerts (acteur, o.a. in de serie 1985 en de speelfilm Tori et Lokita van de broers Dardenne) en Julie Cafmeyer (theatermaakster, columniste, zelfverklaard hoofd van de Afdeling Liefde & Al Haar Grillen) brengt een selectie korte theaterdialogen uit het wereldrepertoire, meer bepaald uit de afdeling ‘Het is ingewikkeld’.

Roosbeef aka Roos Rebergen begon haar eerste band op haar vijftiende en viel meteen in de prijzen. Op haar vijfde album Zomer in Nederland zit de muziek nog strakker, met teksten die twijfelen tussen overgave en melancholie, tussen hunkeren en weglopen, met telkens die absurde humor. Achter de vleugelpiano brengt zij een passende selectie uit haar geliefde songs, geflankeerd door gitarist Sjoerd Bruil (Millionaire, Dez Mona). Wedden dat ze Raak mij aan op de playlist zet?

De presentatie is in handen van Jelle Van Riet, immer speels en wijsneuzig, want zij peilt niet enkel naar het werk van de gasten, maar ook naar hun eigen wedervaren binnen het thema.

zaterdag 10 februari 2024, 20.00 uur
CC De Grote Post
Tickets: € 15,00 | € 3,00 UiTPAS-kansentarief Oostende

KOOP JE TICKET
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.