ZONDAG 11 FEB - 11.00 uur

ZONDAG 11 FEB - 11.00 uur

Tijdens de tweede statie van het drieluik wordt het nog ingewikkelder, maar niet hopeloos. In die mate dat we er naast presentatrice Jelle Van Riet ook een relatiedeskundige bijhalen.

Maud Vanhauwaert is naast schrijfster ook een waar podiumtalent. Haar omgang met taal is speels en aanstekelijk: in haar performances én in haar poëziebundels, zoals Wij zijn evenwijdig_ en Het stad in mij. Haar recente debuutroman Tosca gaat over twee vrouwen die verstrengeld raken in een toxische relatie, een kat-en-muisspel vol onderhuidse spanning. Zij komt vertellen hoe dat precies zit, andermaal sprankelend present.

In de romans van de veelbejubelde auteur Saskia De Coster wemelt het van de ingewikkelde relaties. Het autobiografische Nachtouders is er zo een. ‘Dit is mijn verhaal, maar het is, denk ik, ook het verhaal van iedere ouder die wel eens gewankeld heeft’, stelt ze daarover. Haar laatste roman, het ingenieuze Net Echt - op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs – blijkt een tragikomische pageturner over een disfunctionele familie. The Author is Present was de titel van een recent experiment waarbij ze zich opsloot in het KMSKA. Ook nu geeft ze zich bloot voor een publiek, ditmaal niet in een glazen huis in een museumzaal, maar op het podium in De Grote Post. 

Herman Brusselmans is een begrip. Vandaag is hij de man die zijn haar kort liet knippen, maar tot voor kort was hij de langharige, zelfverklaarde ‘mooie jonge Oppergod der Vlaamse Letteren’. Ook dat laatste is relatief: deze veelschrijver en tv-persoonlijkheid werd 65 én voor het eerst vader. Daar willen wij meer over te weten komen, maar ook over zijn recente romans Theet 77 en Het huwelijk van Jan en Sofie.

Wie anders dan seksuoloog en relatietherapeut Rika Ponnet kunnen wij om feedback vragen bij de verhalen van deze auteurs? Ponnet studeerde eigenlijk literatuur, maar heeft een relatiebemiddelingsbureau. Ze schreef er de boeken Blijf bij mij en Alleen met jou over.

De keuze om Nele Van den Broeck de muzikale intermezzi voor haar rekening te laten nemen is geen toeval. Deze actrice, columniste en romancière heeft maar één thema: ‘het is ingewikkeld’. De liedjes van haar alter ego Nele Needs a Holiday wemelen van de relatieperikelen, waar ze verwonderd bij staat en tongue-in-cheek verslag van uitbrengt, terwijl ze de ukulele aanslaat. Zo zal ze songs als kersen plukken uit haar albums Love Yeah en It’s my Party.

Zondag 11 februari 2024, 11.00 uur
CC De Grote Post
Tickets: € 15,00 | € 3,00 UiTPAS-kansentarief Oostende

KOOP HIER JE TICKET

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.