Lili Seys

Lil Seys werd in 1934 geboren in Brugge. Aan de Kunstacademie in  Oostende volgde ze schilderkunst, grafiek en keramiek. Ze behaalde grote onderscheiding en de medaille van de stad Oostende. Ze volgde verschillende jaren workshops aquarel, tekenen en keramiek.

Lil Seys behaalde meerdere prijzen en vermeldingen, onder andere de eerste eervolle vermelding Provinciale wedstrijd van het Vermeylen Fonds in het Anto Diez Centrum, de eerste prijs voor Hedendaagse Kunst van het Comité ter Bevordering van de Kunst en de tweede prijs “Kiezen voor Kunst” in de Abdij “Ten Bogaerde”. Ook was ze geselecteerd voor de Provinciale wedstrijd in Brugge.

Zij stelde tentoon in onder andere Slype “Holmes Hoeve”, Koksijde “Galerij Wijland”, Saint-Aignan, Reninge “ ’t Convent : Een tuin van beelden”, Koksijde “Kiezen voor kunst”, Oostende Casino :”Kunst aan Zee”, Diksmuide “Nooit meer Oorlog”, Watou : “4x4 Watou”, Munchen, Lier “Pro art” en Gent “Foundation Jaques Kindt in ex Moving Space”.
Kunstenaars en kunstcritici zoals Frans Boenders, Hugo Brutin, Marc van Riel, Willy Bosschem en Pol Morisse gaven hun opinie over haar werk.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.