Loop eens langs in Station Oostende op 10 december!

Op maandag 10 december 2018 van 13.00 tot 17.00 uur organiseert de stad Oostende -in samenwerking met experts van de Technische Universiteit Eindhoven- een inloopevenement voor alle gebruikers van de openbare ruimte rondom het station.

Op een open, leuke en inspirerende manier willen we het gesprek aangaan met alle mensen die, op welke manier dan ook, gebruik maken van deze openbare ruimte. Zo willen we inzicht en voorbeelden krijgen van de fijne en minder fijne plekken in het gebied. We willen begrijpen wat de omwonenden en bezoekers daar doen, wat ze graag na zonsondergang buiten zouden willen doen en waarom ze dat nu wel of niet fijn vinden om te doen. Ook horen we graag welke mogelijkheden ze zelf zien voor verbetering. Met die kennis en ervaringen kunnen oplossingen bedacht en gerealiseerd worden die relevant zijn voor de bewoners en voor de wijk.

De omgeving van het station is momenteel in volle renovatie. Belangrijk onderdeel is de vervanging van de openbare verlichting. Daarbij zullen slimme sensoren toegevoegd worden aan de lichtmasten. Hierdoor zal het mogelijk zijn om de verlichting automatisch aan te passen aan de gewenste intensiteit op ieder moment. Ook hierover willen we graag de mening horen van de gebruikers en bezoekers van de openbare ruimte.

Je bent van harte welkom om mee te denken en te praten over de toekomst van de stad. Dat kan op maandag 10 december 2018 van 13.00-17.00 uur in het Station. Graag tot dan!

Gepubliceerd op woensdag 5 december 2018 11.25 u.