Lynn Van Royen wordt master van FFO19

De dertiende editie van het Filmfestival staat in het teken van 'Leading Ladies'. Het festival opent op vrijdag 6 september met de Vlaamse tragikomedie 'The Best of Dorien B' (van regisseur Anke Blondé). Het boegbeeld van Filmfestival Oostende wordt niemand minder dan actrice Lynn Van Royen.

Filmfestival Oostende kondigt met trots de Master voor de dertiende editie van Filmfestival Oostende aan. Dit jaar valt deze eer te beurt aan actrice Lynn Van Royen, die als  gastvrouw Matteo Simoni opvolgt. Lynn was vorig jaar ook al te gast op FFO, samen met de cast van The Team 2.

Dit Masterschap geeft Lynn de kans om haar liefde voor cinema in de verf te zetten. De rode draad doorheen haar Master Selectie is ‘sterke vrouwen - leading ladies’: "Vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar ook volledig voor gaan. Vrouwen die zich niet bij grenzen neerleggen, maar grenzen verleggen. Lynn wil met haar thema de stereotypen loslaten en opkomen voor inclusie.

Lynn Van Royen (°1989, 29 jaar) is de jongste Master ooit van het festival, maar ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al een behoorlijk palmares op haar naam staan. Ze was te zien in de televisiereeksen 180 - voor de regionale omroepen - , Dubbelleven en De Ridder. Vlaanderen leerde haar nog beter kennen dankzij haar acteerwerk in de bekroonde televisieserie Marsman, waarin ze de dochter van hoofdrolspeler Jurgen Delnaet vertolkt. Ze was te zien als Nina Beernaert in de voetbalreeks Spitsbroers en werd voor haar acteerprestaties als Kato Hoeven in Beau Séjour gelauwerd als Beste actrice op het filmfestival van Monte Carlo. De succesvolle reeks werd opgepikt door streamingdienst Netflix waardoor een internationaal miljoenenpubliek haar aan het werk kon zien. Andere interessante rollen volgden snel: zo speelde ze naast Veerle Baetens in de internationaal gerenommeerde serie Tabula Rasa en vertolkt ze de Belgische hoofdrol in het tweede seizoen van de succesvolle Duitse-Deense-Belgische coproductie The Team.  Ze speelde mee in de Vlaamse reeksen De Dag en De Twaalf en speelt de hoofdrol in de succesvolle Vlaamse remake van De Luizenmoeder.

Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 tot 14 september 2019.

Meer info op www.filmfestivaloostende.be

Gepubliceerd op vrijdag 26 april 2019 0.00 u.