Maaltijden ontmoetingscentra

Maaltijden ontmoetingscentra

Hoofdthemas

Benieuwd wat er op de kaart staat? Bekijk hier de maandmenu's van de ontmoetingscentra!

Inschrijven voor deze maaltijden is noodzakelijk. Dat kan in het ontmoetingscentrum.

Menu januari 2022

Menu januari 20221 Mb(pdf)

Menu februari 2022

Menu februari 20221 Mb(pdf)

Menu maart 2022

Menu maart 20221 Mb(pdf)

Vegetarisch menu winter 2021

Winter weekmenu vegetarisch.pdf57 Kb(pdf)

Quiche met vier kazen en taboulé.pdf160,5 Kb(pdf)

Bloemkool-kaasburger.pdf136,1 Kb(pdf)

Groentelasagne.pdf121,8 Kb(pdf)

Champignonburger knolselderstoemp.pdf144,5 Kb(pdf)


Het ontmoetingscentrum in je buurt wordt eerlijker en socialer

Met tien ontmoetingscentra heeft stad Oostende een sterke sociale traditie. De stad is trots op deze traditie en maakt de werking daarom nog eenvoudiger, nog eerlijker én nog socialer. Vanaf 1 januari 2020 geldt de nieuwe werkwijze in alle OC’s. Hieronder verzamelen we de belangrijkste nieuwigheden.

Cafetaria

In alle ontmoetingscentra kan je in de cafetaria van een drankje en/of een snack genieten. De stad maakt geen onderscheid: iedereen is welkom in de centra. Een consumptie is er niet verplicht, maar het is niet toegelaten om eigen drank of voeding te gebruiken.

Vanaf 1 januari 2020 betaal je voor water, thee of koffie slechts 1 euro. Frisdranken zullen 1,40 euro kosten Daartegenover stijgt de prijs van sommige alcoholische dranken, zoals sterke bieren, en desserts lichtjes. De prijs voor alcoholische dranken varieert tussen 1,60 voor een pils tot 2,90 euro voor zwaardere bieren of een glas cava. Cocktails, zoals sangria, kosten 3,50 euro. Voor desserts zal je tussen 2,10 en 3 euro neertellen. Versnaperingen kosten voortaan 1,20 euro.  

Warme maaltijden

In de ontmoetingscentra kan je elke werkdag tijdens de middag een warme maaltijd nuttigen. Hiervoor moet je je eenmalig registreren in een van de OC’s. Wie liever een licht verteerbare, een zoutarme, een caloriebeperkte, een vegetarische of een diabetesvariant van de maaltijd wenst, kan dit doorgeven bij de registratie.  

De maaltijden moet je reserveren. Je kan je ten laatste de dag voor de maaltijd inschrijven. Minderjarigen kunnen zich eveneens inschrijven als ze vergezeld worden door een volwassene. Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor de maaltijden hanteren de ontmoetingscentra de volgende tarieven:

 • Niet-Oostendenaars betalen 12 euro.
 • Oostendenaars betalen 7,5 euro.
 • Wie recht heeft op een sociaal tarief betaalt 3 euro.
 • Kinderen onder 12 jaar betalen 3 euro.
 • Wie een leefloon of een equivalent leefloon ontvangt, betaalt 1 euro.

Vijf keer per jaar bieden de OC’s een feestmaaltijd aan waarvoor er een ander tarief geldt:

 • Niet-Oostendenaars betalen 15 euro.
 • Oostendenaars betalen 9,5 euro.
 • Wie recht heeft op een sociaal tarief betaalt 4,5 euro.
 • Kinderen onder 12 jaar betalen 4,5 euro.
 • Wie een leefloon of een equivalent leefloon ontvangt, betaalt 1 euro.

Het sociaal tarief wordt toegekend voor 1 jaar en het leefloontarief voor 3 maanden. Om dit gunsttarief te verlengen, breng je best voor de einddatum een nieuw bewijs binnen waaruit blijkt dat je nog steeds recht hebt. De meest voorkomende statuten die recht geven, zijn die van de mutualiteit (recht op verhoogde tegemoetkoming), van de Federale pensioendienst (recht op I.G.O) of van je maatschappelijk werker (in het geval van leefloon). Heb je geen statuut, maar denk je in aanmerking te komen voor het sociaal tarief? Dan kunnen we aan het onthaal ook nagaan of je recht hebt op basis van je inkomen. Breng dan je meest recente aanslagbiljet mee of zorg dat je samen met je E-ID ook je pincode kent zodat we dit samen kunnen bekijken. 

Heb je recht op een voordeeltarief op de maaltijden? Dan heb je ook recht op het kansentarief van de UiT-Pas. Je betaalt hiervoor dan 1 euro in plaats van 5 euro. Daarbovenop krijg je korting bij tal van vrijetijdsaanbieders die de Stad Oostende rijk is.

Tijdens de maaltijden worden er geen huisdieren in het ontmoetingscentrum toegelaten.

Wie ingeschreven is voor een maaltijd kan tot 12.00 uur op de werkdag voor de gereserveerde maaltijd kosteloos annuleren. Nadien wordt de annulering enkel aanvaard bij overmacht zoals:

 • Ziekte (bijv. doktersattest, verklaring van ongeschiktheid, attest ziekenhuisopname, …)
 • Plotse, uitzonderlijke weersomstandigheden.

Reserveer je maaltijden aan een voordelig tarief, maar kom je vaak niet opdagen zonder annulering? Dan kan je geschorst worden van het voordeeltarief. Laat dus zeker tijdig weten als je niet aanwezig kan zijn.

Heb je nog vragen? Spreek gerust een medewerker van het ontmoetingscentrum aan. Zij helpen je graag verder!