Maand van de Vrije Tijd richt schijnwerpers op Oostends verenigingsleven

September staat in het teken van het levendige vrijetijdsaanbod in onze stad. De vierde editie van de Maand van de Vrije Tijd zet verenigingen in de kijker. Ze bieden de hele maand lang gratis kennismakingsactiviteiten aan. Breek uit jezelf en kijk welke hobby bij jou past!

Nieuw: vormingsaanbod voor Oostendse verenigingen

De 'Maand van de Vrije Tijd’ is hét moment om de verenigingen te omarmen, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Sport-, jeugd- en cultuurverenigingen worden via een in het oog springende campagne in de spotlights gezet.  Of je nu op zoek bent naar een nieuwe passie of gewoon wilt proeven van de vele activiteiten, de online verenigingengids staat klaar om jou naar een nieuwe hobby te begeleiden.

Dit jaar wordt bovendien een uniek vormingsaanbod geïntroduceerd voor alle vrijetijdsverenigingen in Oostende. Dit kosteloze vormingsaanbod behandelt belangrijke onderwerpen zoals de nieuwe vzw-wetgeving, werken met vrijwilligers, effectieve communicatie, omgaan met sociale media en diversiteit. De ‘Maand van de Vrije Tijd’ vormt het startschot voor dit waardevolle vormingspakket, met verschillende thematische sessies tussen september 2023 en juni 2024.

Gratis kennismakingsactiviteiten en zoveel meer!

Vanaf 1 september 2023 bieden tal van verenigingen gratis kennismakingsactiviteiten aan. Doe mee aan workshops, open trainingen, rondleidingen, concerten, tentoonstellingen en nog veel meer! Als kers op de taart zorgt UiTPAS ervoor dat iedereen drempelvrij kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod. Met je UiTPAS spaar je punten wanneer je deelneemt aan een activiteit bij één van de partners. De gespaarde punten ruil je in voor mooie voordelen, zoals korting, een drankje, tickets of een gadget... Inwoners van Oostende met een laag inkomen kunnen na een inkomensonderzoek een UiTPAS aan kansentarief krijgen, waarmee je maar liefst 80% korting geniet bij deelname aan activiteiten van UiTPAS-aanbieders.

Neem voor meer informatie en het volledige programma een kijkje op www.oostende.be/vrijetijd en ontdek het uitgebreide vrijetijdsaanbod in Oostende.

Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 14.30 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.