Maatregelen voor sportclubs versoepelen vanaf 18 mei

Met de start van fase 2 van het exitplan van de Federale Overheid op 18 mei mogen sportclubs hun trainingen en lessen in open lucht weer hervatten. Uiteraard moeten ze wel voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden.

Op maandag 18 mei wordt fase 2 van het exitplan van de Federale Overheid gestart. Hierbij laat de Nationale Veiligheidsraad toe dat sportclubs hun reguliere trainingen en -lessen in open lucht mogen hervatten als ze voldoen aan volgende specifieke voorwaarden:

  • Sporttrainingen of -lessen mogen doorgaan in groepen van maximum 20 personen
  • Er moet steeds toezicht zijn van een trainer of verantwoordelijk persoon
  • Enkel niet-contactsporten zijn toegelaten
  • De veiligheidsafstand van 1,5 meter wordt gerespecteerd.
  • Gedeeld gebruik van sportmateriaal of vaste objecten is verboden, tenzij het mogelijk is om deze na elk individueel contact te ontsmetten.

Douches, kleedkamers en cafetaria's blijven gesloten, net als alle indoor sportinfrastructuur. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat de openbare sportterreinen, zoals onze voetbal- en basketveldjes en het skatepark de Velodroom, volgens de regels van de Federale Overheid opnieuw kunnen openen. Stad Oostende wil die heropening goed voorbereiden met het oog op veiligheid. Zo moet er steeds begeleiding van een volwassene zijn. Dit wordt de komende dagen voorbereid, zodat de sportveldjes en het skatepark op 25 mei opnieuw toegankelijk zijn.

Voor alle andere sportbeoefening buiten de sportclubs blijven de maatregelen uit Fase 1b van kracht: buitenshuis sporten mag, enkel in open lucht, samen met maximum twee personen die niet onder het zelfde dak leven (wél steeds dezelfde personen!). Een belangrijke voorwaarde is dat het enkel om sporten gaat waarbij de sociale afstand van anderhalve meter gewaarborgd kan blijven en waarbij fysiek contact wordt vermeden. Lees de volledige richtlijnen hier.

Stad Oostende raadt iedereen aan om contact op te nemen met de sportclub om zeker te weten of je er vanaf 18 mei terecht kunt om te sporten in open lucht. We kijken een volgende versoepeling hoopvol tegemoet.

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020 0.00 u.