Marc Dubois brengt nieuw boek uit over Gaston Eysselinck

Marc Dubois kennen we nog als de curator van de succesvolle tentoonstelling Vernieling en Wederopbouw Oostende 1944-1958. Hij publiceerde al veel over de 20ste eeuwse architectuur en stelde onlangs zijn nieuwste boek voor over Gaston Eysselinck.

Het beperkte oeuvre van de Gentse architect Gaston Eysselinck behoort tot de meest boeiende getuigenissen van het 'Nieuwe Bouwen' in België. In november 1930 neemt hij deel aan het CIAM congres (Congrès Internationaux d'Architecture Moderne) in Brussel en staat hij op de legendarische groepsfoto in aanwezigheid van Mies van der Rohe en Le Corbusier. Met zijn eigen woning en atelier (1930-1931) en met woning Peeters (1932) toont hij zijn ambities. In 1937 kreeg Eysselinck de Van de Ven prijs, de belangrijkste architectuuronderscheiding in België. Na 1945 gaat alle energie naar het ontwerp en de bouw van het Postgebouw in Oostende (1945-1952), een magistraal meesterwerk. Daarnaast ontwerpt hij het hoofdgebouw van de SEO in de Romestraat (nu Mu.ZEE).

De monografie Gaston Eysselinck wordt uitgegeven door Snoeck Publishers en bevat nooit eerder gepubliceerde documenten en foto's. De befaamde fotograaf Filip Dujardin maakte schitterende opnames van De Grote Post waarvan er 20 in het boek zijn opgenomen. Een uniek naslagwerk met een belangrijke bijdrage van Eysselinck in Oostende. 

Praktisch 

Prijs catalogus: 36 euro

Waar te koop?

- Dienst Cultuur (Stadhuis Oostende)
- Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2)
- Mu.ZEE (Romestraat 11)

Beschikbaar zolang de voorraad strekt. 

Er is een Nederlandse en Engelse editie. Het boek met hardcover telt 328 pagina's en is te koop voor de prijs van 36 euro. 

Gepubliceerd op maandag 6 januari 2020 13.30 u.