Materiaal productinformatie middelen

DRUGS ABC

Per middel maakte VAD een factsheet met informatie over wat de drug is, wat de effecten en de risico's zijn, hoe de drug werkt en gebruikt worden en welke wetgeving er geldt.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

VAD ontwikkelde enkele informatiefolders met productinformatie, antwoorden op vaak gestelde vragen, advies over hoe je best omgaat met bepaalde middelen, enz. rond deze thema's:  

 

ALCOHOL... HASJ EN WIET... ZONDER BOE OF BAH

VAD ontwikkelde twee brochures rond de werking, effecten en risico’s van alcohol en cannabis voor personen met een verstandelijke beperking: 


TABAK, ALCOHOL EN ANDERE DRUGS IN BELGIË

Voor personen met een migratie-achtergrond ontwikkelde VAD een brochure rond de effecten, risico’s en wetgeving die er bestaat rond bepaalde middelen. Dit in heel wat verschillende talen: Nederlands, FransEngels, Albanees, Arabisch, Farsi, Pasjtoe, Pools, Roemeens, Russisch, Somalisch en Turks.


SLAAP- EN KALMEERMIDDELEN SLIK JE NIET ZOMAAR. DENK EERST AAN ANDERE OPLOSSINGEN

Vanuit de Federale Overheid werd een campagne gelanceerd om gezondheidsberoepen te ondersteunen in het omgaan met slaap- en kalmeermiddelen in hun dagdagelijkse praktijk. Bij de campagne hoort een folder, affiche, website en werd er zelfs een tv-spot voor opgenomen. Alle huisartsen, apothekers en ziekenhuisdirecties ontvingen 1 februari 2018 de affiche en enkele exemplaren van de brochure. De huisartsen ontvangen eveneens een exemplaar van de praktische fiche.

Het materiaal vind je hier: Slaap- en kalmeermiddelen slik je niet zomaar. Denk eerst aan andere oplossingen maar kan ook gratis bijbesteld worden via het e-mailadres benzo@gezondheid.belgie.be of 02 524 97 97


NEEM JE GENEESMIDDELEN? VOORZICHTIG ACHTER HET STUUR

Deze folder, ontwikkeld door het BIVV, met praktische tips om veilig te rijden en een overzicht van de wetgeving rond het gebruik van geneesmiddelen in het verkeer is gratis te downloaden op hun webshop.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.