Michael Obasuyi

Michael Obasuyi

Oostende zal altijd ‘mijn sportstad’ blijven, omdat ik er de atletiek heb leren kennen dankzij juf Kaat van Leefschool De Vlieger en Hermesclub Oostende. De kers op de taart was mijn verkiezing tot sportman van het jaar 2020.

Bio

Sporttak: atletiek, 110 meter horden
Leeftijd: 21
Geboorteplaats: Brugge
Aangesloten bij: Olympic Essenbeek Halle

instagram.com/michael_obasuyi

Michael in actie

  • Dinsdag 3 augustus - reeksen
  • Woensdag 4 augustus - 1/2 finale (eventueel)
  • Donderdag 5 augustus - finale (eventueel)

Enkele vragen voor Michael

Door het uitstel van de Olympische Spelen omwille van het coronavirus, was je voorbereiding wellicht verstoord. Hoe ben je daarmee omgegaan?

“Het coronavirus heeft mijn voorbereiding op de Spelen eigenlijk niet verstoord. Ik heb gewoon een extra jaar gekregen om te trainen. Zo kon ik als jonge atleet op een snel tempo op verschillende vlakken verder groeien.”

Wanneer zijn jouw Olympische Spelen geslaagd?

“De spelen in Tokio zullen voor mij al geslaagd zijn als ik vooral heel veel plezier heb daar. Dat zal ik altijd het belangrijkste vinden. Met zo'n mindset presteer je dan hoogstwaarschijnlijk op je beste niveau. En dat is meer dan genoeg.”

Stad Oostende pakt tegenwoordig uit met ‘Oostende, mijn sportstad’ als positieve campagne om iedereen aan het sporten te zetten. Waarom is Oostende ook ‘jouw sportstad’?

“Het valt op dat sport in Oostende, heel belangrijk is. Overal waar je gaat, zie je sportclubs, ook van de minder bekende sporten. Het is duidelijk dat de inspanning van Stad Oostende om mensen aan het sporten te krijgen, zijn vruchten afwerpt. Of het nu om recreatieve of topsport gaat, in Oostende hebben we in beide groepen heel wat actieve leden.
Oostende zal altijd ‘mijn sportstad’ blijven, omdat ik er de atletiek heb leren kennen dankzij juf Kaat van Leefschool De Vlieger en Hermesclub Oostende. De kers op de taart was mijn verkiezing tot sportman van het jaar 2020.”

Behalve jezelf, welke andere Olympische atleet wens jij ook een medaille toe (en waarom)?

“Van mij mag iedereen een medaille winnen. Dat is gewoon een topgevoel. Maar ik hecht daar zelf niet zo veel waarde aan. Jezelf verbeteren, de lat verleggen en grenzen aftasten zijn minstens even belangrijk.  Dus als ik aan de start sta, wens ik al mijn concurrenten een medaille toe. En dat is misschien wel mijn grootste voordeel.”