Michel Kiyombo

Michel Kiyombo brengt een fragment uit zijn nieuwe creatie "Matchombe" die op 4 december 2021 in Ronse in première zal gaan.

Matchombe betekent het premature kind. De kunstenaar behandelt zijn geboorte, zijn groei, de minachtende blik van zijn entourage en in het middelpunt van alle aandacht staan, de bescherming van zijn familie ... Gisteren was hij nog maar een fragiele baby, een onbekwaam kind waar alles voor hem werd beslist ...

Tegenwoordig is hij een groot man geworden, zeg maar een vader van een kind. En er is altijd die kinderlijke blik van de mensen om hem heen naar hem toe. Zijn strijd is om een ​​einde te maken aan de last van het verleden van zijn jeugd. Hij wil anders bekeken worden om zijn zoon goed op te kunnen voeden en hem goed voor te bereiden op het leven.

In deze voorstelling vertelt hij over zijn reis, zijn reis van Kisangani naar Oostende, alle moeilijkheden die hij onderweg tegenkwam voordat hij zijn zoon ontmoette.

Met zijn lichaam, zang en tekst, zal hij op het podium vergezeld worden door de pop, de spiegel en de foto's van zijn zoon om zijn geest nabij te voelen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.