Middelkerke vierde gemeente binnen de kleinstedelijke zorgregio

De kleinstedelijke zorgregio Oostende groeit van drie naar vier gemeenten. Naast Oostende, Bredene en Gistel engageert ook Middelkerke zich als partner.

Middelkerke keurde in 2014 de deelname aan het charter ‘Gezonde gemeente’ goed. Hiermee wou de gemeente aantonen dat de gezondheid van de inwoners op alle vlakken hoog op de agenda staat. Deelname aan het project Bewegen Op Verwijzing was één van de acties binnen het gezondheidsbeleid, sinds deze bevoegdheid aan het OCMW werd toevertrouwd eind 2017. Eind 2018 werd het uitbreidingsdossier opgesteld en goedgekeurd door Gezond Leven. Sinds 1 januari 2019 is er dus ook BOV-coaching mogelijk in Middelkerke.

Deelnemen aan ‘Bewegen op verwijzing’ is interessant omdat het laagdrempelig is en inspeelt op diverse vlakken. Bewegen is één ding, maar duurzaam bewegen aangepast aan je eigen mogelijkheden is nog iets anders. Dit project speelt hier handig op in.” Aldus Annelies Van Damme van het welzijnshuis te Middelkerke.

Het Welzijnshuis speelt een belangrijke rol voor BOV in Middelkerke. Het stelt lokalen ter beschikking en coacht en informeert zowel de partners als de inwoners over het project en het aanbod.

Voor meer info over BOV in Middelkerke, contacteer je Annelies Van Damme via annelies.vandamme@middelkerke.be

Gepubliceerd op vrijdag 6 december 2019 10.42 u.