Ik wil enkel mijn appartement renoveren

Overweeg je een renovatie van jouw eigen appartement om zowel je comfort te verbeteren als de waarde van je appartement te verhogen? Plan je energiebesparende ingrepen aan de privatieve delen zoals ramen, buitendeuren en je individuele verwarmings- en warmwatersysteem? Dan kan je renovatieadvies en -begeleiding aanvragen bij Energiehuis Oostende.

Een ervaren ingenieur komt langs en overloopt je renovatieplannen en vragen, maar zal ook de algemene staat van het appartementsgebouw bekijken.

De ingenieur kan het volgende concluderen :

  1. De aanmaak van een renovatiemasterplan voor het appartementsgebouw wordt sterk aanbevolen. Energiehuis Oostende kan zonder dit plan niet de nodige technische ondersteuning bieden. Wanneer de VME een renovatiemasterplan zal laten opstellen, kan opnieuw begeleiding gevraagd worden van Energiehuis Oostende.

  2. De gewenste renovatie heeft geen/geringe impact op andere bouwkundige elementen. Tijdens het opvolggesprek verduidelijkt de ingenieur het verslag met renovatieadvies. Daarin staat advies op maat van jouw appartement, een stappenplan voor de uitvoering van de werken en een schatting van de energiebesparingen.

Wil je werken uitvoeren, dan helpt de ingenieur je om offertes te vergelijken. Indien gewenst, kan de ingenieur ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden langskomen om de voortgang te controleren en bekijken dat alles volgens plan verloopt.
 

>> VRAAG RENOVATIEADVIES AAN

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.