Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Word je slachtoffer van fietsdiefstal, doe dan eerst aangifte bij de Lokale Politie. Aangifte doen is altijd van belang! Het vergroot de kans om je gestolen fiets terug te vinden.

Aangifte van een gestolen fiets kan online via Police On Web. Daarnaast kan je aangifte doen bij de Lokale Politie. Een afspraak maak je hier of bel naar 059 70 11 11.

Zorg dat je de fiets zo nauwkeurig mogelijk kan omschrijven (merk, kleur, kentekens, markeernummer,…) Een fiets registreren kan via dit formulier. Na het registreren van de fiets krijg je een overzicht met alle ingevulde kenmerken die je gemakkelijk kan bijhouden.

Was jouw fiets gemarkeerd? Ga dan met de aangifte van diefstal langs bij de Gemeenschapswachten in het Stadhuis van Oostende. Daar kun je (gratis) zes weken een fiets lenen.

Gevonden fietsen die niet gegraveerd zijn, worden gedurende drie maanden bewaard bij de Gemeenschapswachten. Neem regelmatig een kijkje op de databanken van de gevonden fietsen op Facebook of Bikebank. Je fiets zit er misschien wel tussen.  

Op basis van de aangiftes gaan de Gemeenschapswachten, in samenwerking met de Lokale Politie, regelmatig actief op zoek naar gestolen fietsen. Dat doen we met scanners die de fraudebestendige labels kunnen inlezen. Indien je dus aangifte hebt gedaan, en je fiets is gemarkeerd, is de kans groter dat je fiets wordt teruggevonden.

Meer informatie over het markeren van fietsen vind je hier

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.