Mijn VerbouwPremie: 1 online loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

Mijn VerbouwPremie vervangt vanaf 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen-Vlaanderen en energiepremies van Fluvius. Je kan de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Mijn VerbouwPremie kun je aanvragen vanaf 1 oktober 2022.

Mijn VerbouwPremie vervangt vanaf 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen-Vlaanderen en energiepremies van Fluvius.

Heb je plannen om muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan je hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies je recht hebt.

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. Je kan de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Maar ga gerust al van start met jouw renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal 2 jaar oud zijn.

  • Voor wie? Voor iedereen die investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.

  • Waarvoor? Er zijn premies in volgende categorie├źn: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.

  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Financier je verbouwing met Mijn VerbouwLening

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kan je vanaf 1 september 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.

Update: Voor aanvragen van een verbouwlening vanaf 1 februari 2023 bedraagt de rentevoet 2,25% voor de looptijd van de lening. Dit is een korting van 3% op de wettelijke rentevoet (die momenteel 5,25% bedraagt).

Gepubliceerd op dinsdag 5 juli 2022 16.32 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.