Mijn droomstraat

Stad Oostende is volop bezig met de uitrol van nieuwe mobiliteitsmaatregelen. Denk maar aan de nieuwe fietsstraten, de schoolstraten, de fietszones, de invoering van de zone 30, de groene zebrapaden aan de scholen of het weren van zwaar verkeer tijdens de schoolspits. Deze maatregelen zorgen er niet alleen voor dat alles veel veiliger is voor alle kinderen maar ook dat het veel leuker is om te spelen en te wonen in de straten van onze mooie stad.

Dat resulteerde in het traject ‘Bereikbaar Oostende’. In dit traject namen we de binnenstad onder de loep en bekeken we samen met bewoners, handelaars en alle betrokken partijen hoe we de binnenstad bereikbaarder, aangenamer en leuker kunnen maken.

Naast het participatietraject voor de volwassenen wilden we ook heel graag de stem van de kinderen horen. Mobiliteit heeft een impact op iedereen. De stad wil dan ook haar mobiliteitsbeleid verder vorm geven met oog voor alle doelgroepen die in de stad wonen en leven. Kinderen maken hier dus ook onlosmakelijk deel van uit en hebben vaak een verrassende kijk op de zaak. Deze ‘kinderbril’ wordt te vaak vergeten.

Stad Oostende vroeg aan alle leerlingen van het lager onderwijs om een tekening te maken van hoe hun droomstraat eruit ziet. Dit kan een straat zijn waar ruimte is om te spelen met vriendjes, een groene ontmoetingsplaats, een straat waarin we ons met de fiets veilig kunnen verplaatsen, kampen kunnen bouwen, voetballen, …

Nog vragen? Neem contact op met de cel Mobiliteit via mobiliteit@oostende.be of 059 25 87 32.

Bekijk hier de knotsgekke, kleurrijke en vindingrijke tekeningen van de jonge Oostendenaars onder ons.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.