Oostende, mijn sportstad!

Oostende, mijn sportstad!

Hoofdthemas

  Stad Oostende haalt regelmatig sportieve inwoners -van jong tot oud-  voor de lens tijdens een aantal professionele fotoshoots. Het resultaat daarvan wordt ingezet als communicatiecampagne in het straatbeeld, in de sportaccommodaties en op de (digitale) kanalen van de Stad.

  Meer dan 100 sportambassadeurs, van aikidoka tot zwemmer

  Naast de vele bekende en minder bekende topsporters en sportploegen die fantastische prestaties leveren op het hoogste niveau, telt Oostende duizenden inwoners die met trots en passie hun sport beoefenen. Met de campagne 'Oostende, mijn sportstad!' willen we die groep een gezicht geven, want zij staan mee symbool voor de omvang en diversiteit van het sportgebeuren in onze stad.

  Meer dan 100 sportieve ambassadeurs uit ruim 50 sportdisciplines promoten met fierheid hun sport én sportstad Oostende, waar een zee aan sportmogelijkheden is.

  Onder het motto 'zien sporten doet sporten', willen we sport en bewegen meer onder de aandacht brengen en houden. Het aantal inwoners dat regelmatig sportief bezig is op individuele basis of binnen de sportclub, kan hierdoor alleen maar toenemen. De ruim 50 sportdisciplines die in de verschillende fotoshoots aan bod kwamen, benadrukken dat er een ontzettend gevarieerd sport- en bewegingsaanbod is voor alle leeftijden en doelgroepen.

  Hashtag #oostendemijnsportstad

  We voeren met 'Oostende, mijn sportstad!' een brede campagne en daar hoort ook een hashtag bij. We stimuleren elke sportende Oostendenaar die op social media actief is om de hashtag #oostendemijnsportstad te gebruiken bij elke foto- of videopost over hun sport(club) en favoriete sportplekjes in Oostende.

  Ook topsport

  De Stad beperkt zich niet tot de promotie van enkel en alleen breedtesport en heeft binnen de campagne ook aandacht voor haar topsporters. Hun prestaties werken als hefboom op sportbeoefening en zijn een inspiratie voor recreatieve sporters en in het bijzonder voor de Oostendse jeugd. Deze topsporters worden dan ook nadrukkelijk in de kijker gezet als sportieve ambassadeurs. Zo was een aantal van hen in januari 2021 al te bewonderen als fictieve supporters langsheen het parcours van het WK veldrijden, samen met recreatieve sporters uit de fotoshoots en werden de Oostendse Olympiërs in de kijker gezet.

  • Quinten Bossche - jetski
   Quinten - jetski
  • Karen Morel - fitness
   Karen - fitness
  JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
  Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.