Mondmaskers: veelgestelde vragen

Mondmaskers via de apotheek te verkrijgen

De Oostendse mondmaskeractie is sedert vandaag afgelopen. We kunnen met meer dan 18.000 aangevraagde mondmaskers van een groot succes spreken. Wie nu nog een mondmasker nodig heeft, kan zich wenden tot de apotheek. De federale overheid stelt 1 mondmasker gratis ter beschikking voor elke inwoner. Je kan ze afhalen bij je apotheek bij het vertonen van je eID.

Kan ik een mondmasker met transparant venster aanvragen? 

Via dit formulier kan elke Oostendenaar met nood aan visuele communicatie een mondmasker met transparant venster aanvragen voor zichzelf of voor andere inwoners van Oostende (vanaf 12 jaar) die op hetzelfde adres wonen. Ook hier geldt slechts één aanvraag per rijksregisternummer.

Waar kunnen hulpverleners en paramedici mondmaskers aanvragen?

De Federale taskforce voorziet mondmaskers die bestemd zijn voor alle thuisverpleegkundigen, vroedvrouwen, kinesitherapeuten, tandartsen en personeel van mortuaria/funeraria die gedomicilieerd zijn in Oostende. Er zijn 50 stuks per persoon voorzien. Stad Oostende zorgt er in samenwerking met de eerstelijnszone Oostende-Bredene voor dat deze mondmaskers bij de hulpverleners terechtkomen.

Denk je recht te hebben op deze mondmaskers, maar heb je ze nog niet ontvangen? Neem dan contact op met de eerstelijnszone Oostende-Bredene via info@eerstelijnszoneoostende-bredene.be.