Moulaye Sarr

Hoofdthemas

Read this page in English

In het kader van 20 jaar Stedenband maakte de Gambiaanse kunstenaar Moulaye Sarr een kleurrijke muurschildering 'Awa, a beautiful lady' in de Steensedijk 76. 

Dit portret van een Gambiaanse vrouw maakt deel uit van het kunstenfestival The Crystal Ship.

Moulaye Sarr werd geboren in het Gambiaanse dorp Chilla op 3 mei 1967. Moulaye begon met het tekenen van cartoons en schetsen toen hij nog op de lagere school zat. Zijn werk kent uiteenlopende invloeden, zowel lokaal als vanuit het naburige Senegal.

Traditionele Afrikaanse patronen worden teruggebracht tot de essentie. Zijn schilderijen zijn rijk aan kleur. Moulaye werkt met een gevarieerd scala aan media. Hij creëert abstracte vormen in acrylverf op canvas, maar daarnaast is hij ook een begenadigd portrettekenaar. Voor zijn portretten maakt hij gebruik van potlood, houtskool en zand. Af en toe experimenteert hij met textiele ontwerpen en andere media. Moulaye hecht veel belang aan het begeleiden van jonge artiesten in hun prille carrière.

Zelf verbleef Moulaye zeven jaar in Senegal waar hij, samen met prominente Senegalese kunstenaars, zijn artistieke talenten verfijnde. Vandaag staat Moulaye Sarr bekend als een buitengewoon getalenteerde schilder uit de jongere generatie kunstenaars in Gambia.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.