Mountainbikeparcours Oostendse Schorreroute

De Oostendse Schorreroute bestaat uit een blauwe, groene lus en rode lus. Startplaats is Sportpark De Schorre, vlakbij sportcentrum Mr. V-Arena in de Sportparklaan. De totale afstand bedraagt 46 km en zal zowel de recreatieve als sportieve mountainbiker bekoren.

Groen - 12 km **

De groene lus is 12 km lang en slingert zich in een landschap van sloten, weilanden en historische polders naar Zandvoorde. Terugkeren gebeurt dwars door het krekengebied en via de Groene 62 spoorwegbedding. Natuurliefhebbers komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.

Blauw - 6 km ***

Meer geoefende mountainbikers kunnen zich uitleven op de blauwe lus van 6 km, die voor 99% ofroad is en volledig binnen het sportpark is gesitueerd. Technische stroken, single tracks en steile hellingen volgen elkaar snel op en zorgen voor een pittig parcours.

Op de route zijn tot en met vrijdag 20 oktober 2023 kleine omleidingen door de aanwezigheid van een hindernissenparcours voor lopers. 

Rood - 28 km **

De rode lus van 28 km brengt je richting het Provinciedomein Raversyde. Hier vind je sporen terug van de middeleeuwse vissersnederzetting Walraversijde en de Atlanticwall, een Duitse verdedigingslinie uit WO II.

Via deze rode lus vind je de aansluiting met de mountainbikeroute van Middelkerke.

De GPS bestanden van de verschillende lussen zijn beschikbaar via www.vlaamsemountainbikeroutes.be.

Flyer Oostendse Schorreroute3,8 Mb(pdf)

Tips voor de bandenkeuze

De ondergrond kan na periodes van veel neerslag verzadigd zijn. Daardoor kunnen bepaalde stroken er zéér modderig bijliggen. Kies dan voor een grof bandenprofiel en aangepaste lage bandendruk volgens je eigen gewicht.

In droge periodes is de ondergrond eerder hard. Een loopvlak met laag noppenprofiel en iets langere noppen op de wangen zijn dan ideaal. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.