Music for Banjul

Muziek is de taal van de wereld. Daarom hebben Oostende en Banjul plannen om een muziekcentrum op te richten in Banjul. Daar zullen jongeren terecht kunnen om de wonderlijke wereld van de muziek te verkennen. Er is heel wat talent aanwezig in onze zusterstad in Gambia, maar de toegang tot degelijke muziekinstrumenten ontbreekt meestal.  Daarom wordt een inzamelactie opgezet om oude, nog bruikbare instrumenten naar Banjul te krijgen.

Geïnspireerd door de actie van Rudi Vranckx (muziekschool Mosul, Syrië) organiseert Stad Oostende een inzamelactie om muziekinstrumenten en verwant materiaal naar Banjul te brengen om jongeren in Banjul de kans te geven om in hun vrije tijd volop met muziek bezig te zijn. Het ingezamelde materiaal kan worden verscheept met het marineschip A960 Godetia (vertrek op 7 oktober 2019 in Zeebrugge).

We kunnen dit project niet alleen opzetten. Ook jij kan meehelpen ! Heb je ergens nog een gitaar, keyboard of welk instrument dan ook, liggen dat je niet meer gebruikt ? Misschien kan het van pas komen in Gambia en kan een jongere in Banjul de kans krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen. Niet enkel muziekinstrumenten zijn welkom. Ook microfoons, statieven, geluidsinstallaties en mengpanelen zijn zeer bruikbaar. Uiteraard is het de bedoeling om enkel kwaliteitsvolle instrumenten en ander materiaal te verschepen.
Iedereen die iets doneert zal op de hoogte worden gehouden van wat er met zijn/haar muziekinstrument of ander materiaal wordt gedaan.

Heb je een instrument of ander materiaal dat je aan ‘Music for Banjul’ wil schenken? Vul dan het onderstaande formulier in of contacteer Peter Vanslambrouck van de dienst Samenleven via stedenband@oostende.be of 059 25 86 68.

Music for Banjul: deelnameformulier

 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.