Nadine Ansseau

Nadine is een autodidacte van het zuiverste ras. Als kind kon je haar het meest plezier doen met een blad papier en potlood zodat ze uren lang en liefst in alle stilte kon zitten tekenen. Toen ze op haar veertiende voor het eerst in Gent het atelier van een kunstschilder bezocht raakte ze gefascineerd door het schilderen. Bij hem kreeg ze ook de kans de basistechnieken aan te leren. Nadine Ansseau omschrijven kan in drie kernwoorden: eenvoud, bescheidenheid en passie. Als ze ook maar even de tijd heeft, trekt ze zich boven in haar atelier terug om zoals ze zelf zegt te creëren.

Door huwelijk en kinderen verdween het schilderen een tijd op de achtergrond, plichtsbeseffend, maar haar passie voor doek en olieverf stak later onherroepelijk weer de kop op.

Ze houdt zeer veel van bloemen en het hoeft dus niemand te verwonderen dat deze dan ook op de editie van Lovarte  2008  haar favoriete onderwerp waren. Drie jaren later, tijdens Lovarte 2011, was er in het werk van Nadine een duidelijke evolutie te merken. Zo is ze zich meer en meer gaan toeleggen op  de abstracte schilderkunst, waarin ze alles verweeft  wat haar hart en geest beroerd. De wereld om zich heen en het dagelijks leven met haar gezin, de kinderen, de kleinkinderen, zeer persoonlijke belevenissen uit haar leven en nostalgische gedachten.

In 2012 stelt ze voor het eerst tentoon in Frankrijk. Meteen ook de gelegenheid om een gelijkaardig initiatief “Lov-Arts” te creëren in Givardon. Een initiatief dat tot op vandaag jaarlijks wordt herhaald.2014 is het jaar van de deelname aan het 21ste internationaal “Salon Art et Peinture” georganiseerd door de Lions Club in het Palais d’Auron te Bourges.

Nadine geeft graag uitleg over wat in haar werken zit verweven waardoor de aandachtige toeschouwer  haar werk vanuit een totaal ander perspectief bekijkt  gefascineerd raakt door wat zich in haar kleurenpalet verschuilt.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.