21 juli - nationale feestdag

Op 21 juli vindt de jaarlijkse plechtigheid plaats aan het gedenkteken van Z.M. Koning Leopold I.

In de namiddag kan je op het Wapenplein terecht voor Oostende danst. De vurige melodie├źn en betoverende ritmes van de tango laten je dromen van Buenos Aires. We maken ook een uitstapje 333 km ten zuiden van de hoofdstad, naar het Argentijnse Ostende.

Vanaf 14.00 uur speelt ensemble DANZS-ONS ten dans. Van de sloppenwijken van Buenos Aires tot de rijke salons van Europa, tango is muziek die zowel gedanst als uitgevoerd kan worden. DANZS-ONS, het kwartet rond accordeonist Igor Berezko, laat je trillen en dansen op combinaties van Tango, Milonga, Habanera, Maxixe en Wals. Tijdens enkele nummers wordt het kwartet versterkt met het accordeonensemble van het Conservatorium aan Zee.  

Vanaf 15.00 uur leren Eva Icikson en Flavia Morari je de kneepjes van de tangodans aan tijdens de dansworkshop. Leer de subtiele bewegingen, de gracieuze passen en ontdek de chemie van de tango. De dansworkshop sluiten we af met een dansdemonstratie door Eva Icikson, Flacia Morari en Gaetan Collaert.

Om 16.00 uur betreedt het 10-koppige gezelschap van Orquesta Silbando XL de kiosk. 3 bandoneons, 3 violen, 1 altviool, 1 piano, 1 contrabas en 1 zanger spelen ten dans. Deze topmuzikanten uit Parijs voeren je met hun meeslepende interpretaties mee naar de straten van Buenos Aires. 

Trek je dansschoenen aan en laat je onderdompelen in de betoverende wereld van de tango!

Doorlopend kan je op de Groentemarkt terecht voor fragmenten uit de podcast over Ostende, onze Argentijnse zusterstad. Eva Moeraert brengt het verhaal achter de gelijknamige stad aan de andere kant van de oceaan.

De nationale feestdag sluiten we af met een knal. Om 23.00 uur kan je op het Groot Strand terecht voor traditioneel vuurwerk

Bovenstaande activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.