21 juli - nationale feestdag

21 juli - nationale feestdag

Hoofdthemas

Op 21 juli vindt de jaarlijkse plechtigheid plaats aan het gedenkteken van Z.M. Koning Leopold I.

In de namiddag kan je op het Sint-Petrus- en -Paulusplein terecht voor Oostende danst.

Vanaf 14.00 uur zetten Hot Lips & the Leslies het Sint-Petrus- en -Paulusplein in lichterlaaie. Dit trio met Yves Fernandez (trompet / zang), Gunther Callewaert (hammondorgel) en Benoit Maddens (percussie) doet zelfs het grootste muurbloempje schuifelen. Schud je benen los op calypso, cha-cha-cha en boogaloo van de jaren ’50 en ‘60. 

Om 15.30 uur tovert LouisLou een swing dansworkshop uit hun hoge hoed. Jong en oud leren eenvoudige swingbewegingen aan. Vanaf 16.00 uur wordt swing ingeruild voor Lindy hop. Deze populaire Afro-Amerikaanse dans ontstond in Harlem en combineert verschillende dansstijlen. Hou jazzdans, tapdansen en charleston in gedachten en laat je leiden door de bruisende klanken van de jaren dertig. 

Het 7-koppig collectief Jake Walker blaast niet alleen Louis Armstrong en Count Basie terug tot leven, maar schrijft ook eigen nummers en arrangementen. Om 16.30 uur spelen ze ten dans. De bezetting bestaat uit Cedric De Lat (trompet), Ruben Van Bost (klarinet, sopraan- en tenorsax), Warre Van de Putte (saxofoon), Tobias Storme (trombone) ,Wouter Van den Broeck (piano), Pieter Mortier (contrabas) en Simon Raman (drums).

Trek je dansschoenen aan en laat Oostende meeswingen!

De nationale feestdag sluiten we af met een knal. Om 23.00 uur kan je op het Groot Strand terecht voor traditioneel vuurwerk

Bovenstaande activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Oostende danst

  • 14.00 uur     Optreden Hot Lips & the Leslies
  • 15.30 uur     Swing dans workshop voor kinderen en families
  • 16.00 uur     Lindy hop warm up voor volwassenen
  • 16.30 uur     dansapotheose gelinkt aan de twee workshops.
  • 16.30 uur     Jake Walker Set I
  • 17.15 uur     dansdemo LouisLou
  • 17.30 uur     Jake Walker Set II
  • 23.00 uur     vuurwerk 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.