Wat kan je doen als slachtoffer?

Hoofdthemas

Wat kan je doen als slachtoffer?

Zorg dat je veilig bent

Als je het slachtoffer bent geworden van seksueel geweld, ga naar plek waar je je veilig voelt.

Dit kan gewoon bij je thuis zijn. Maar ook bij een vriend of vriendin, een familielid, bij de lokale politie, bij een hulpverlener of in een ziekenhuis,…

Praat erover

 • Zorgcentrum na Seksueel Geweld Roeselare
  Slachtoffers van seksueel geweld kunnen dag en nacht terecht in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld van het AZ Delta in Roeselare. Het centrum biedt alle mogelijke bijstand op één locatie: medische en psychische zorg, een eerste sporenonderzoek en, voor wie dat wil, hulp bij de politieaangifte.
 • 1712  (bel, chat of mail)
  1712 is een professionele hulplijn voor elke burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Ervaren hulpverleners geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp.
 • Lumi - LGBTQIA +
  Lumi is er voor iedereen die vragen heeft over gender en seksuele voorkeur. Ze hebben een specifieke hulplijn voor al wie negatieve ervaringen had en daarover wil praten of advies of doorverwijzing nodig heeft.
 • Tele-onthaal
  Tele-onthaal is er als je nood hebt aan een gratis, anoniem gesprek. Tele-onthaal is 24/24 en 7/7 beschikbaar om te bellen. Je kan ook chatten binnen bepaalde openingsuren.
 • Awel
  Awel is er speciaal voor jongeren. Je kan gratis en anoniem bellen, mailen of chatten.

Bel altijd 112 voor politie of medische hulp in noodsituaties.

Wil je aangifte doen?

Als je aangifte wil doen van seksueel geweld, dan kan dat bij de politie. Politiediensten beschikken over specifiek opgeleide medewerkers die je heel goed opvangen.

Wil je meer info?

www.slachtofferzorg.be

Startpagina | Zorgcentra na Seksueel Geweld (belgium.be)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.