Nieuw coachingplatform om veerkracht jongeren te versterken

Doet www.noknok.be bij jou een belletje rinkelen? Dat kan! Het is dé site voor jongeren van 12 tot 16 jaar die zich goed of beter in hun vel willen voelen.

Jongeren kunnen er hun veerkracht versterken aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde informatie, opdrachten en tips. NokNok werd nu grondig uitgebreid met een gloednieuw interactief coachingplatform. Surfers kunnen er vanaf nu vaardigheden inoefenen om sterker in hun schoenen te staan.

Wat is er nieuw op http://www.noknok.be ?

  • Veerkrachttest mét persoonlijk feedback

Je goed in je vel voelen is belangrijk voor iedereen, maar niet vanzelfsprekend. Om jongeren hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, is er nu de veerkrachttest op www.noknok.be. Na het invullen van die test krijgen jongeren feedback, tips en oefeningen waar ze meteen mee aan de slag kunnen om meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever in het leven te staan of gezonder te ontspannen.

  • Spelenderwijs sterker worden

Het nieuwe platform gebruikt spelelementen om jongeren te motiveren en sterker te maken. Zo kunnen ze hun creatiefste zelf bovenhalen in hun eigen NokNok-kamer. Hoe meer vooruitgang ze boeken, hoe meer mogelijkheden er verschijnen. Zo kunnen ze punten bijeensprokkelen om hun kamer te pimpen. Bijvoorbeeld met ananasbehangpapier, inspirerende quotes of coole planten.

  • Een sociale webstek

Niemand is graag alleen, ook niet op NokNok! Daarom kunnen jongeren hun vrienden uitnodigen, ook als NokNokfiguurtjes natuurlijk. In het fameuze NokNok-flatgebouw krijgen de kamers van die uitgenodigde vrienden een plekje. Elke tiener kan er uitpakken met een eigen, unieke kamer.

  • Elke maand een nieuwe uitdaging

Elke maand komt er op www.noknok.be een nieuwe uitdaging. De eerste opdracht is: 1.000 geluksmomentjes verzamelen binnen één maand. Geluksmomentjes zoals: de zon voelen op je huid, een lachbui met vriendinnen, de geur van mandarijntjes … Die kleine momentjes leren opmerken en appreciëren draagt bij tot het geluksgevoel. Voor zo’n uitdaging moeten alle NokNokkers de handen in elkaar slaan. Geef jij hen een duwtje in de rug?

 

 

Helpt jouw organisatie om NokNok nog beter bekend te maken bij jongeren van 12 tot 16 jaar?

Via dit formulier kunnen affiches, postkaarten of stickers besteld worden, of kan je aanduiden of je interesse hebt in een workshop, de Vind ik leuk-box of een andere actie!

Gepubliceerd op dinsdag 9 april 2019 10.26 u.