Nieuw fietspad voor Stationsstraat

Stad Oostende investeerde samen met Farys in de aanleg van een nieuw fietspad in de Stationsstraat. Ook de nutsleidingen en de riolering werden vernieuwd. De werken zijn achter de rug. De straat is intussen opnieuw toegankelijk voor het verkeer.

De aanleg van het nieuwe fietspad in de Stationsstraat is voltooid. Intussen werd de wegmarkering aangebracht en is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk.

Het gaat over een vrijliggend fietspad dat de verbinding maakt tussen de vrijliggende fietspaden in de Oudenburgsesteenweg en de Zandvoordestraat. Daarnaast werden ook alle nutsleidingen (waterleiding, gas, elektriciteit en netwerkkabels) en de riolering in de straat vernieuwd.

De groenaanleg - een groene haag als afscheiding tussen het fietspad en de rijweg - volgt binnenkort. Door het warme najaar is het plantseizoen opgeschoven.

Het (her)aanleggen van fietspaden kadert in de ambitie om van Stad Oostende dé fietsstad van Vlaanderen te maken. De totale kostprijs van de werken bedroeg 1.172.883,69 euro (incl. btw) waarvan 783.538,47 euro (incl. btw) voor de Stad en 389.345,22 euro (incl. btw) voor Farys. Het project kon ook rekenen op een subsidie uit het Kopenhagenplan.

Gepubliceerd op dinsdag 28 november 2023 11.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.