Nieuw polyvalent clubgebouw in Sportpark De Schorre

Op zaterdag 1 juni stelde Stad Oostende het nieuw polyvalent clubgebouw in Sportpark De Schorre officieel voor. De opbouw startte in 2023. Het gebouw is een realisatie van de Stad in samenwerking met Farys en huisvest vijf Oostendse sportclubs.

Stad Oostende bouwde samen met Farys een gemeenschappelijk clublokaal in sportpark De Schorre vlakbij de terreinen aan de Klemskerkestraat. De Stad komt hiermee tegemoet aan de vraag van enkele lokale sportclubs die nood hadden aan moderne infrastructuur met voldoende opbergruimte vlakbij de sportterreinen.

Polyvalente ruimte

Naast opbergruimtes voor sportmateriaal, zeven kleedkamers en sanitaire voorzieningen is er ook een mooie polyvalente ruimte die ter beschikking gesteld wordt van andere sportclubs die op regelmatige basis actief zijn in het sportpark of sportcentrum Mr. V-Arena.

Open ontwerp met sobere uitstraling

Het open ontwerp van ARPA Architecten uit Gent voldoet aan alle toegankelijkheidseisen en heeft een sobere uitstraling die opgaat in de groene omgeving. Het kenmerkende dak ontvouwt zicht tot een houten luifel waar het voor bezoekers en sporters aangenaam vertoeven is. De totale bouwkost bedraagt 1.995.500 euro.

Momenteel nemen vijf Oostendse sportclubs hun intrek in het clubgebouw:  American footbalclub Ostend Pirates, baseballclub Piranhas, cricketclub Ostend Exiles, cricketclub Zalmi en Ostend Cricket Club.

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 14.04 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.