Nieuw speelterrein aan Duin en Zee geopend

Stad Oostende kondigt met trots de opening aan van een compleet nieuw speelterrein op Duin en Zee. Het nieuwe speelplein werd ontworpen met oog voor natuurlijke integratie en inclusief speelplezier.

Jaarlijks komen duizenden kinderen spelen op het speelterrein van Duin en Zee. Met hun familie, tijdens een dagje speelpleinwerking of na een bezoek aan Fort Napoleon. Een volledige generatie Oostendse kinderen groeide er al spelend op. Na 18 jaar waren het terrein en de toestellen toe aan vernieuwing.

Integratie in natuur en omgeving

Stad Oostende koos voor een nieuw speelconcept in grillig hout, dat geïntegreerd werd in het natuurlijk domein met zand en duinen. De Stad werkte hiervoor samen met Krambamboul, een expert op het gebied van natuurlijke speelomgevingen. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, schommelen, glijden, zand- en fantasiespelen. De ‘bubbeltorens' en walvis zijn de blikvangers van het terrein, maar ook kleine, creatieve en speelse elementen zoals een meeuw of krabbetje zorgen dat elk bezoek een nieuwe ontdekking is. De klauterelementen doorkruisen het volledige terrein met eerbied voor duinen en natuur. De Stad investeerde 226.676,32 euro in de vernieuwing van het terrein.

Extra aandacht voor kinderen met een beperking

Alle kleine inwoners van Oostende moeten kunnen buitenspelen. Duin en Zee heeft al lang een bijzondere aandacht voor kinderen met een beperking. De Stad organiseert er Speelpleinwerking ’t Zonnetje (speelpleinwerking gericht op kinderen met een beperking) en ook Dyade vzw heeft er zijn vaste stek met hun specifieke kinderwerking. Daarnaast heeft ook het Jeugdverblijfcentrum op dezelfde site het toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen.

Kinderen stimuleren om buiten te spelen

Via verschillende initiatieven worden kinderen en jongeren gestimuleerd om buiten te spelen. Initiatieven zoals Buitenspeeldag en het vernieuwde reglement speelstraten zijn daar voorbeeld van. Op woensdag 8 mei werd het speelterrein officieel geopend in het bijzijn van een aantal vaste gebruikers van het domein en buurtbewoners van de Vuurtorenwijk.

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2024 7.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.