Nieuwe inwoners

Hoofdthemas

Welkom in Oostende!

Met deze pagina willen we je wegwijs maken in onze dienstverlening.

Heb je na het bekijken van deze pagina nog vragen? Contacteer ons dan via het gratis nummer 0800 1 8400 of mail naar info@oostende.be.


Een afspraak nodig in het stadhuis?

Een afspraak maken kan online of via het gratis nummer 0800 1 8400. Ook voor andere vragen over de werking van Stad Oostende of om een medewerker te spreken, kan je telefonisch contact opnemen op volgende momenten:

  • maandag tot woensdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • donderdag van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 16.30 tot 20.00 uur
  • vrijdag van 8.30 uur tot 13.30 uur.

Aan de inkom van het Stadhuis langs de Vindictivelaan vind je de snelbalie. Daar kan elke Oostendenaar terecht voor snelle handelingen waarvoor een afspraak maken niet nodig is, zoals afhaling van een afvalkalender, om bepaalde specifieke documenten af te geven of voor info. Bekijk hier welke dienstverlening we aanbieden aan de snelbalie in het Stadhuis.


Wat valt er allemaal te beleven in Oostende? 

Stadsmagazine

Ons stadsmagazine ontvang je in de bus, maar kan je hier ook steeds digitaal lezen

De Bibliotheek

Boeken, strips, DVD's, muziek, evenementen, ...   De bibliotheek van Oostende en haar 4 wijkfilialen hebben een zeer ruim aanbod. 

Uitgaan 

Ontdek wat er te doen is in de stad via UiT in Oostende en bekijk de evenementen, concerten en theatervoorstellingen in De Grote Post of het Kursaal Oostende

Via de UiTPAS Oostende kan je trouwens voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten deelnemen. 

Sport

Op zoek naar een sportactiviteit, locatie of vereniging? Neem zeker een kijkje op onze sportpagina. Via Sport aan Zee is er bovendien een wekelijks aanbod voor volwassenen.  

Op zoek naar een toffe wandeling of fietstocht in of rond Oostende om je buurt wat beter te leren kennen? De stad heeft een prachtig aanbod voor de natuurliefhebber op Beweeg in je buurt

Ons Oostende

Wil je meedenken over de toekomst van Oostende? Of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Neem dan zeker een kijkje op het participatieplatform Ons Oostende!


Nuttige links