Stad Oostende installeert nieuwe skatespot in Zandvoorde

Na signalen van jongeren en ouders uit Zandvoorde besliste Stad Oostende om een skatespot in de wijk te plaatsen. De toestellen kwamen er na een participatietraject met jongeren uit de buurt. De locatie en de toestellen worden samen met de buurtbewoners en jongeren verder geëvalueerd.

De Stad wil haar naam als skateboardstad verder blijven uitbouwen. Dit gebeurde onder andere al door de vernieuwing van indoor skatepark de Veiling in 2017 en de toevoeging van streetskate infrastructuur aan de Velodroom in het Maria-Hendrikapark in het voorjaar van 2022.

In het najaar 2021 kreeg de stad een aantal signalen van jongeren en ouders uit Zandvoorde over de nood aan skate-infrastructuur in de wijk. Na een eerste gesprek met de jongeren werd een testlocatie in de wijk naar voor geschoven: het parkeerplein op de hoek van de Hamsterstraat en de Kalkoenlaan. In overleg met de jongeren uit de buurt werd een aantal verplaatsbare skatetoestellen gekozen, die tegemoetkomen aan de vraag van de jonge beginnende skaters uit de buurt.

Er werd gekozen voor een combinatie bestaande uit twee platform banks en een quarterpipe, een funbox combinatie met handrailbox en ledge, een quarterpipe en een parking block.

De opdracht voor het leveren en plaatsen werd gegund voor een bedrag van 30.346,80 euro aan Public Construct nv, een professionele partner die reeds tientallen skateparken in Vlaanderen bouwde.

Overleg met de buurt

Voor het installeren van de skatespot werd een bewonersvergadering gehouden voor alle buurtbewoners. Daar werden de plannen toegelicht, en buurtbewoners konden er hun vragen en opmerkingen meegeven. De Stad houdt de komende maanden contact met de buurtbewoners en jongeren om de skate-infrastructuur en de gekozen locatie te evalueren.

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 0.00 u.