Nieuwe streetskate-infrastructuur in de Velodroom

Na overleg met lokale skaters en met ondersteuning van het gespecialiseerde ontwerpbureau Nine Yards besliste Stad Oostende om een aantal streetskate-elementen toe te voegen aan de Velodroom in het Maria-Hendrikapark.

Stad Oostende wil haar naam als skateboardstad verder uitbouwen. Dit gebeurde onder andere al door de bouw van een outdoor skatebowl in de Velodroom aan het Maria-Hendrikapark in 2010 en de vernieuwing van indoor skatepark De Veiling in 2017.

Skateboarden is, net als vele andere sporten, een belangrijke bron van plezier en quality time. Het is bovendien goed voor de fysieke conditie, én het is een Olympische sport. We maken dan ook graag extra middelen vrij om bijkomende skate-infrastructuur te voorzien. Zo kunnen de skaters zich nog meer creatief uitleven.

In overleg met lokale skaters en met ondersteuning van het gespecialiseerde ontwerpbureau Nine Yards werd in 2018-2019 een ontwerp uitgetekend om streetskate elementen in de Velodroom toe te voegen. Er werden onder andere een quarterpipe, een manny pad, een bank en een rail geplaatst. Het ontwerp zorgt ervoor dat elk type skater nu zijn gading kan vinden in de Velodroom.

Door de uitbouw van de skatebowl met enkele streetskate-elementen kan elke skateboarddiscipline in Oostende vrij en toegankelijk beoefend worden.

De opdracht werd eind januari 2022 gegund voor een bedrag van 74.021,75 euro aan Public Construct NV, een professionele partner die reeds tientallen betonnen skateparken in Vlaanderen bouwde.

De Stad bekijkt momenteel ook de mogelijkheid om in de toekomst enkele kleinere skatespots aan te leggen voor jonge en beginnende skaters. Nog dit jaar wordt hiervoor een testlocatie aangelegd in Zandvoorde.

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2022 16.15 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.