Nieuwe veilige schoolomgeving in Schapenstraat - Maurits Sabbestraat

In het kader van het traject ‘Veilige Schoolomgevingen’ werd de Schapenstraat ingericht als fietsstraat. In de omgeving bevinden zich diverse scholen. Naast de fietsstraat komen er nog bijkomende ingrepen zoals signalisatie en de aanleg van groene oversteekplaatsen.

Deze legislatuur startte Stad Oostende samen met verschillende scholen, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Lokale Politie Oostende met het traject ‘Veilige Schoolomgevingen’. In samenspraak met de scholen werden de schoolomgevingen volledig gescreend. Intussen kwamen al tal van scholen in diverse wijken aan bod. Dat resulteerde in een aantal actieplannen met infrastructurele ingrepen. In totaal werd al een twintigtal schoolomgevingen gescreend waarvan al een vijftiental actieplannen gedeeltelijk of volledig werden uitgevoerd.

Actieplan Schapenstraat - Maurits Sabbestraat 

Ook de schoolomgevingen in de omgeving van de Schapenstraat - Maurits Sabbestraat (SBSO Ter Zee, De Branding OV 4 Type 9, BuBao De Vloedlijn, Campus Olympus- Athena Oostende en Ensorinstituut CDO De Box) werden gescreend. In het traject werden de schoolomgeving en de schoolfietsroutes geanalyseerd via een samenwerking tussen de schooldirecties, dienst Mobiliteit, Lokale Politie Oostende en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Het actieplan omvat de volgende verkeersmaatregelen:

  • Inrichting van een fietsstraat in de Schapenstraat (tussen Maurits Sabbestraat en Duivenstraat);
  • Extra signalisatie en grondmarkering ‘schoolzone’ en ‘fietsstraat’;
  • Oversteekplaats aan het kruispunt Maurits Sabbestraat – Schapenstraat krijgt een groene ondergrond;
  • Oversteekplaatsen in de Maurits Sabbestraat krijgen een groene ondergrond;
  • Kruispunten van het fietspad in de Maurits Sabbestraat worden extra geaccentueerd door een rode ondergrond.

Binnenkort wordt ook de omgeving Sint-Andreas (verderop in de Schapenstraat) aangepakt en komen er een paar extra groene zebrapaden bij aan de oversteekplaatsen in de Stuiverstraat.

Meer info op www.oostende.be/schoolveilige-omgeving

Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.