Nieuwe verkeersaanpassingen voor veiligere schoolomgevingen aan Steensedijk

Bij vier scholen aan de Steensedijk worden binnenkort bijkomende (verkeers)aanpassingen uitgevoerd voor een veiligere schoolomgeving. Er komen onder meer nieuwe fietsstraten, oversteekplaatsen worden gewijzigd en krijgen een groene ondergrond.

Stad Oostende wil de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verbeteren.

In en rond de Steensedijk gaan elke dag maar liefst 2.350 leerlingen naar school. Van de kleuterklas tot de middelbare school. Met een aantal verkeersaanpassingen zorgt de Stad ervoor dat ze zich veiliger in het drukke verkeer kunnen begeven. 

De scholen GO! BS Stene en GO! Athena Campus Pegasus, Vrije basisschool Sint Andreas Steensedijk en Sint-Andreasinstituut doorliepen samen met Stad Oostende, de Lokale Politie en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een traject rond veilige schoolomgevingen. Naar aanleiding van dit traject zullen er een aantal aanpassingen worden uitgevoerd op het openbaar domein.

Wat verandert er in de omgeving van de scholen GO! BS Stene en GO! Athena Campus Pegasus?

  • Alle belangrijke oversteekplaatsen zullen met groene ondergrond worden aangebracht, zodat de aanwezigheid van de school en de leerlingen meer opvalt in het straatbeeld.
  • In de Berkenlaan tussen de Steensedijk en de Dennenlaan wordt √©√©nrichtingsverkeer ingevoerd voor gemotoriseerd verkeer.
  • De schoolzone zal extra in de verf worden gezet door grondsignalisatie.
  • De Berkenlaan (tussen de Steensedijk en de Dennenlaan) en de Dennenlaan (tussen de Berkenlaan en de Steensedijk) worden fietsstraten.
  • Autobestuurders moeten er rekening mee houden dat de Berkenlaan, tussen de Steensedijk en de Dennenlaan √©√©nrichtingsverkeer wordt voor wagens.

Wat verandert er in de omgeving van de Vrije basisschool Sint Andreas Steensedijk en het Sint-Andreasinstituut?

  • Alle belangrijke oversteekplaatsen zullen met groene ondergrond worden aangebracht, zodat de aanwezigheid van de school en de leerlingen meer opvalt in het straatbeeld.
  • Er wordt een oversteekplaats verplaatst tot dichter bij de rotonde van de Steensedijk om deze beter af te stemmen op de looplijn van de leerlingen.
  • De schoolzone zal extra in de verf worden gezet door grondsignalisatie.
  • De Pensjagerstraat tussen het rondpunt en de parking aan de Pensjagerstraat wordt een fietsstraat.

De nieuwe situatie gaat in op 1 juni 2023.

Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2023 16.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.