Nieuwe zeemoji’s op Oostendse strand

Sinds kort vind je op het strand van Oostende twee nieuwe zeemoji’s. Zeemoji's zijn hedendaagse oriëntatiepalen in de vorm van emoji's. Naast de vijf reeds bestaande zeemoji’s werden vandaag een regenboog en een zeehond toegevoegd aan de collectie.

Met de zee-moji’s in plaats van de klassieke verdwaalpalen, toont Stad Oostende dat het mee is met de tijd en dat Oostende een echte pionier is. De hedendaagse verdwaalpalen helpen kinderen om vlot hun ouders terug te vinden. De regenboog-emoji op het strand in Mariakerke is een duidelijk statement dat iedereen welkom is in onze stad. De recente antiholebiwet in Hongarije toont nog maar eens aan dat er nog veel werk aan de winkel is op vlak van gelijke rechten en kansen voor LGBTQ+'ers. De zeehond is dan weer een mooie verwijzing naar de locatie op het Klein Strand waar we regelmatig zeehonden zien rusten.

De regenboogpaal is terug te vinden ter hoogte van het Strandplein in Mariakerke, de zeehond is terug te vinden op het Klein Strand. De zeemoji’s werden bedacht door creatief bureau Hurae.

De vijf overige zeemoji’s (lachend kakje, spookje, zorgverlener met mondmasker, lachend gezichtje en het hartje) kan je bewonderen op het strand van Oostende tussen het Zeeheldenplein en Kursaal Oostende.

Gepubliceerd op donderdag 1 juli 2021 17.00 u.