Werkzaamheden Nieuwpoortsesteenweg: kruispunt, nutsleidingen en parkeerstroken worden aangepakt

Op maandag 19 augustus 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden in de Nieuwpoortsesteenweg. Er worden nutsleidingen vernieuwd, parkeerstroken aangelegd en ook het kruispunt aan de Northlaan wordt aangepakt.

In het kader van de geplande werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer, zullen de nutsmaatschappijen Fluvius, Farys en Eurofiber voorafgaand werken uitvoeren in de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Roemeniëstraat en de Elisabethlaan/Northlaan. Kabels en leidingen worden vernieuwd en ook de aansluitingen naar de woningen worden aangepakt.  

Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen zal het Agentschap Wegen en Verkeer op hetzelfde moment gebruik maken van een autoluwe Nieuwpoortsesteenweg om een aantal parkeerstroken te heraanleggen. Dit zal gebeuren in de vakken van de Nieuwpoortsesteenweg tussen de huisnummers 563-597, 621-663 en 290-312 en een aantal bijkomende vakken verderop richting Spalaan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant tevens werken om het kruispunt Elisabethlaan/Northlaan/Nieuwpoortsesteenweg te moderniseren en verder te beveiligen voor de zwakke weggebruikers. De fietsers krijgen aparte rij- en opstelstroken en worden hierdoor volledig van het gemotoriseerd verkeer gescheiden. Op de vier hoeken wordt het fietspad aangepast, de verkeerslichten worden vernieuwd en er komt een aangepaste regeling van de lichten.

Werken nutsmaatschappijen

Op 19 augustus starten Farys, Fluvius en Eurofiber met het vernieuwen van kabels en leidingen in de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Northlaan en de Roemeniëstraat. De tweede week van september vindt een staalname (testen waterkwaliteit) plaats van de leidingen van Farys. Tijdens deze staalname zal er weinig activiteit zijn op de werf. Pas wanneer de testen goed zijn, kan gestart worden met de woningen aan te sluiten op de nieuwe waterleiding.

Midden oktober 2019 zijn de werken van Farys achter de rug. Fluvius en Eurofiber zullen eerder gedaan hebben met de werken, zij moeten geen testen doen. De trottoirs worden terug hersteld naar bestaande materialen.

Doorgaand verkeer richting centrum blijft steeds mogelijk. Verkeer richting Middelkerke wordt omgeleid via Northlaan - Troonstraat - Acacialaan. Voor fietsers blijft de doorgang gegarandeerd in beide richtingen. Busverkeer richting Middelkerke verloopt tijdelijk via de Northlaan - Troonstraat en Acacialaan. De bushalte wordt tijdelijk verplaatst t.h.v. het nieuwe zwembad in aanbouw.

Werken Agentschap Wegen en Verkeer

Op 19 augustus 2019 wordt gestart met de heraanleg van de parkeerstroken in asfalt t.h.v. Nieuwpoortsesteenweg tussen huisnummers 563-597, 621-663 en 290-312 en een aantal bijkomende vakken. Garages zullen tijdelijk toegankelijk zijn. Eind augustus 2019 zijn de werken voltooid en zullen de garages opnieuw toegankelijk zijn.

Op maandag 7 oktober 2019 wordt gestart met de modernisering en beveiliging van het kruispunt voor de zwakke weggebruiker t.h.v. de Northlaan. Er worden ook nieuwe verkeerslichten geplaatst en fietspaden aangelegd in de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Roemeniëstraat en de Elisabethlaan. Het kruispunt wordt gedeeltelijk afgesloten aan de zijde van de werken, maar de doorgang voor het verkeer blijft gegarandeerd over één rijstrook in de richting van de A10. De rijstroken aan de zijde van het nieuwe zwembad blijven vrij. Het einde van de werken is voorzien rond half november 2019.

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Northlaan - Troonstraat - Acacialaan en omgekeerd. Fietsers worden plaatselijk omgeleid via de Leopold Van Tyghemlaan en de Vredestraat. Het busverkeer volgt de route Northlaan - Troonstraat - Acacialaan (en omgekeerd).


De situatie wordt telkens ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Bewoners kunnen terecht bij de firma Streeteo by Indigo (Hendrik Serruys-laan 38, T 059 80 69 59) voor een gratis minderhinderkaart. Daarmee kunt u gratis parkeren op het openbaar domein van de Stad Oostende tijdens de duur van de werkzaamheden.

De volledige timing en planning vind je op de onderstaande plannetjes.

Gepubliceerd op woensdag 31 juli 2019 0.00 u.