Vorming : risicovol spel op dinsdag 3 maart

Kinderen gaan spontaan op zoek naar uitdaging. Ze zoeken hun grenzen op, om ze beetje bij beetje te verleggen. Maar wat als spelen risicovol wordt? Hoe breng je uitdaging en veiligheid in balans?

Wat?

Een vorming gegeven door PJK Academie voor Opvoeding en Coaching – Arteveldehogeschool: opleiding Pedagogie van het Jonge Kind.

In deze vorming willen ze kinderbegeleiders handvaten geven om risico’s in te schatten en eventueel aanpassingen te doen waardoor risicovol/avontuurlijk spelen voor hen wel haalbaar wordt. Ze willen hen vervolgens laten ondervinden hoe leuk risicovol spelen is.

Wat doe jij wanneer de kinderen wel érg wild stoeien of klimmen op het dak van het glijbaanhuisje? Wat als een kleuter zelf zijn appel wil snijden of de tieners een vuurtje willen stoken?

Kinderen gaan spontaan op zoek naar uitdaging. Ze zoeken hun grenzen op, om ze beetje bij beetje te verleggen. Dat is hoe kinderen groeien. Maar wat als spelen risicovol wordt? Hoe breng je uitdaging en veiligheid in balans?

Ervaar zelf hoe risicovol spelen voelt, laat je verbazen door kinderen die goed met risico’s kunnen omgaan, deel inspiratie met andere begeleiders. Na deze workshop weet je (opnieuw) wat risicovol spelen is, waarom het belangrijk is en hoe je kinderen hierbij best kan ondersteunen.

Draag maar comfortabele kledij... want ja hoor: jullie gaan zelf ook spelen ;-).

Kortom een workshop met doen en denken zodat het elke kinderbegeleider uitdaagt om met kinderen ‘risico-vol’ te spelen en hier ook de meerwaarde van in te zien.

Wanneer? 

Op dinsdag 3 maart 2020 van 19.00 u tot 22.00 u

Waar?

In de Conferentiezaal van het Stadhuis

Inschrijven?

Verplicht mailen naar celine.duvillier@oostende.be

Hebben jullie specifieke verwachtingen voor deze vorming, geef dit dan zeker door!

Gepubliceerd op maandag 3 februari 2020 0.00 u.