Onderwijscheques schooljaar 2020-2021

In het schooljaar 2020 -2021 verkoopt de Stad Oostende voor het vijftiende opeenvolgende schooljaar onderwijscheques. Hiermee geeft de Stad Oostende kwetsbare gezinnen een duwtje in de rug.

Een onderwijscheque heeft een waarde van 20 euro. Het gezin betaalt 20 % van de effectieve waarde, dus 4 euro.

Met de onderwijscheques kunnen gezinnen verplichte schoolkosten betalen zoals boeken, schooluitstappen en turnmateriaal van de school.  Voor kleuters en lagere schoolkinderen bestaan er ook onderwijsmaaltijdcheques.

Het aantal onderwijscheques dat gezinnen kan aankopen stijgt gradueel van één onderwijscheque voor een kleuter tot zeven onderwijscheques voor een leerling in een zevende jaar.

Om onderwijscheques aan te kunnen kopen moet je als gezin aan volgende drie voorwaarden voldoen:

  • een laag inkomen hebben;
  • in Oostende wonen;
  • je kind naar een Oostendse school sturen.

Op die laatste voorwaarde maakt de Stad Oostende een uitzondering voor leerlingen die aangewezen zijn op een school van het buitengewoon onderwijs.

Nieuw

Voortaan kunnen de onderwijsmaaltijdcheques voor de kleuters en lagere schoolkinderen vanaf het schooljaar 2020-2021 ook gebruikt worden voor het middagtoezicht.


Hiermee komt de Stad Oostende tegemoet aan een vraag van het basisonderwijs.

Niet elk kind kan over de middag naar huis om te eten. Ouders gaan werken, volgen een opleiding of het kind heeft zelf een verkorte middagpauze. Dat laat kinderen niet toe om thuis te gaan eten. Soms wil het kind ook gewoon bij de vriendjes blijven.

Een warme maaltijd, soep of eigen boterhammen zijn dan een mogelijkheid op school.

Bij kinderen die een warme maaltijd of soep eten, zit het middagtoezicht verrekend in de prijs.

Voor kinderen die hun eigen boterhammen opeten, konden de onderwijsmaaltijdcheques vroeger niet gebruikt worden, maar voortaan dus wel.

Stad Oostende legt zo de lat gelijk voor elk kind dat op school eet.


De Wegwijzer vind je in het Stadhuis van Oostende, Vindictivelaan 1.

>> Wil je een afspraak maken?

Je kiest zelf welk moment voor jou het best past.

Online: surf naar www.oostende.be/afspraak en volg de stappen.

Telefonisch: bel naar 059 80 55 00 en vraag een afspraak bij De Wegwijzer.

Ter plaatse: kom naar het Stadhuis. Neem een ticket Ik kom voor het onthaal (stadsbalie) aan de ticketzuilen. Ga naar de lokettenzaal en wacht tot je aan de beurt bent.

>> Heb je een afspraak?

Kom op het moment van je afspraak naar het Stadhuis en neem een ticket Ik heb een afspraak aan de ticketzuilen aan de ingang. Je wacht in de lokettenzaal tot je aan de beurt bent.

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 14.38 u.