Oostendse scholen verkennen het stadsrandbos tijdens Week van het Bos

Van 11 tot 18 oktober 2020 vindt in heel Vlaanderen een nieuwe editie plaats van de Week van het Bos. In Oostende is het Stadsrandbos de place-to-be. Buitengoed vzw verwelkomt er Oostendse klassen van het lager onderwijs met diverse activiteiten.

Traditioneel staat de tweede week van oktober als 'Week van het Bos' op de agenda. In Oostende trekt stadsorganisatie Buitengoed vzw dit jaar maar liefst drie weken uit om heel wat klassen uit Oostendse lagere scholen spannende avonturen te laten beleven in het Stadsrandbos. Van 5 tot 30 oktober nemen 'Knabbel en Babbel' en de 'bostrollen' de kinderen mee op belevingstocht door het bos. Om het veilig te houden, kan er maar één klas in de voormiddag en één in de namiddag rondgeleid worden. Om alle scholen de kans te geven om deel te nemen, breidt Buitengoed de Week van het Bos dus uit naar een periode van drie weken.

Coronaproof in de buitenlucht

Een les die getrokken kan worden uit de coronacrisis, is onze behoefte aan gezonde buitenlucht, liefst in een groene omgeving. Niet alleen om het hoofd leeg te maken of om luchtje te scheppen, maar ook omwille van de veiligheid. Creatieve leerkrachten in Oostende experimenteerden dan ook volop met lessen in open lucht. De Week van het Bos is een uitgelezen moment om leerlingen spelenderwijs in contact te brengen met de natuur rondom hen. De herfst is ook het seizoen bij uitstek dat alle zintuigen prikkelt. Kortom, spelen en leren in het bos maakt kinderen gezonder én creatiever.

De enthousiaste medewerkers van Buitengoed werkten een leuk en interessant pakket uit voor de leerlingen. Thema's als voedsel in het bos, de noodzaak van bomen en geluiden in het bos komen al spelend en ravottend aan bod. Het is zowel voor leerlingen als leerkrachten een goede afwisseling naast het klasgebeuren.

Praktische info

De rondleidingen voor lagere schoolklassen vinden plaats elke voor- en namiddag (niet op maandagmorgen en woensdag- en vrijdagmiddag) van 5 tot 30 oktober 2020 in het stadsrandbos (hoek Grintweg en Gistelsesteenweg).

Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020 16.12 u.