Afbraak pand Nieuwpoortsesteenweg 7: verkeersmaatregelen

Opgelet! Op 26 en 27 oktober wordt een pand afgebroken in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 7. Om deze ingrijpende werkzaamheden vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Binnenkort wordt gestart met de afbraak van een pand in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 7 (nabij Petit-Paris). Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

In een eerste fase (voorbereidende werken) gebeurt de ontmanteling en wordt een container op het trottoir en fietspad geplaatst. Voetgangers kunnen nog door, fietsers moeten mee op de rijbaan. Daarom wordt de snelheid ter plaatse verlaagd tot 30 km/uur. Deze werken zullen een tweetal weken duren.  

Om veiligheidsredenen moet de straat voor de eigenlijke afbraak (maximum) twee dagen volledig afgesloten worden voor het autoverkeer. Dit is gepland op 26 en 27 oktober van 06.00 tot 18.00 uur.

Er wordt een omleiding voorzien richting Mariakerke via de Koninginnelaan, de Troonstraat en de Northlaan. Richting centrum gaat het via de Troonstraat of de Elisabethlaan.

Voor fietsers en voetgangers richting centrum wordt een afgebakende corridor ingericht op de rijstrook aan de kant van café 'Chatelet', fietsers richting Mariakerke volgen het bestaande fietspad.

Na afbraak van de voorzijde kan de verdere afbraak gebeuren van binnenuit, vrachtwagens kunnen dan ook (onder begeleiding) de werf zelf inrijden.

Gepubliceerd op maandag 12 oktober 2020 0.00 u.