Jürgen Seys vanaf 1 februari 2021 financieel directeur van Stad Oostende

De Gemeenteraad van 12 december 2020 stelde Jürgen Seys aan als financieel directeur van Stad Oostende. Hij neemt op 1 februari 2021 de fakkel over van huidig financieel directeur Christina De Prêtre, die dan met pensioen gaat.

De 44-jarige Gistelnaar Jürgen Seys draait al een tijdje mee in het lokaal bestuur van Oostende. In 1998 kwam hij na zijn studies accountancy en fiscaliteit in dienst als ‘opsteller’ op de financiële dienst van OCMW Oostende. Na een tussenstap als financieel deskundige werd Jürgen in 2009 coördinator van de financiële diensten en in 2010 stapte hij over naar de functie van (waarnemend) financieel beheerder van het OCMW.

Door het Decreet Lokaal Bestuur, die een verregaande integratie Stadsbestuur-OCMW vooropstelt, werd hij in 2018 adjunct-financieeldirecteur van Stad Oostende. Binnenkort wordt hij dus de nieuwe financieel directeur. “Het is met veel enthousiasme dat ik uitkijk naar deze nieuw opdracht”, vertelt Jürgen. “Ik werk al een tijdje samen met de verschillende stadsdiensten en collega’s van het departement Financiën en ik kijk ernaar uit om samen met hun expertise en gedrevenheid onze dienstverlening verder uit te bouwen. De komende periode laat huidig financieel directeur Christina De Prêtre en mezelf toe een goede overdracht te verzekeren.”

Op de Gemeenteraad van maandag 25 januari 2021 legt Jürgen Seys de eed af, op 1 februari begint hij aan zijn nieuwe ambt.

Gepubliceerd op dinsdag 22 december 2020 0.00 u.